Makuseutu

BLOGIT | Makuseutu

Trendikäs silakka – näin perkaat sen!

Perinteisen Turun Silakkamarkkinoiden innoittamana päätin valmistaa silakasta tarjottavaa. Yllätyin miten monipuolinen kala silakka on. Silakkaa voi valmistaa monella eri tavalla: paistaa, hiillostaa, savustaa, suolata ja marinoida. Se sopii tarjottavaksi sekä kylmänä että kuumana.

Trenditkin suosivat silakkaa. Fine dining -ravintoloiden listoilta löytyy yhä useammin voissa paistetut silakat perunasoseella. Gourmet annoksen voi tehdä itsekin kotona, sillä silakkapihvit on helppo valmistaa. Ja ne ovat parhaimmillaan, jos perkaa tuoreet silakat itse.

Ota kalanpäästä napakka ote ja taita niskasta.
Ota kalan päästä napakka ote ja taita niskasta.
Avaa vatsa etusormella vetämällä päästä pyrstöön päin ja poista loput sisäelimistä.
Avaa vatsa etusormella vetämällä päästä pyrstöön päin…
silakka2
… ja poista loput sisäelimistä.
silakka4
Jos silakka jää kovin veriseksi, sitä voi pyyhkäistä paperilla. Lopuksi pese kädet. Saat kalan hajun pois käsistäsi, kun hierot kätesi lopuksi limen tai sitruunan mehulla.

Silakkapihvejä voi käyttää myös täytteenä ruishampurilaisessa. Silakkapihvit paahdetun ruisleivän väliin, lisäksi oman maun mukaan salaattia ja kastiketta – herkullinen annos on valmis.

Alku- tai huikopalaksi voi valmistaa maustesilakasta ja saaristolaislimpusta sormisyötävää.

Trendisilakkapihvin ääreltä
-Vilja

Lähde: Suolasilakasta rysäburgeriin – varsinaissuomalaista ruokakulttuuria.

 

Kommentoi