Makuseutu

BLOGIT | Makuseutu

Perniön lihan LammasMerquez-nakit sopivat pääsiäispöytään

Lammasruoat kuuluvat ehdottomasti minun pääsiäispöytääni. Pääsiäispyhiä odotellessa otinkin varaslähdön lammasherkkujen pariin kokkaamalla helpon arkiruoan Perniön lihan LammasMerquez-nakeista ja perunasalaatista.

Perunasalaatista ja Perniön lihan LammasMerquez-nakieista valmistuu mutkattoman herkullinen pääsiäisruoka. Kuva: Terhi Pohjanheimo

Pääsin myös tutustumaan LammasMerguez-nakkien alkulähteille. Perniön liha on pieni lihanjalostaja, joka sijaitsee Salossa. Vaikka kooltaan tehdas onkin pieni, on se iältään Suomen 3. vanhin makkaratehdas. Ensi vuonna vietetään jo 85-vuotisjuhlia!

Perniön lihan toiminta-ajatus on valmistaa laadultaan vain parhaimpia tuotteita, joissa maku ja rakenne ovat kohdallaan.
–Tuotteissamme pitää aina olla jotain hieman parempaa, kuten kotimainen raaka-aine, sesongin parhaat mausteet, luomu tai vähemmän käytettyjä lisäaineita, kertoo Perniön lihan toimitusjohtaja Rami Himanto.

Perniön lihan toimitusjohtaja Rami Himanto seisoo tuotteidensa laadun takana. Kuva: Terhi Pohjanheimo

Salossa Perniön lihan tiloissa valmistetaan tuotteita sekä Perniön lihan tuotemerkin alla että Helsingin makkaratehtaan tuotemerkillä, joista Yönakki on tunnetuin testivoittaja. Myös LammasMerguez-nakit kuuluvat Helsingin makkaratehtaan tuotevalikoimaan.

Tiedätkö, miltä näyttää makkaratehtaassa? Tässä makkarat ja nakit ovat jäähtymässä kypsennysvaunuissaan ennen niiden pakkaamista. Tätä ennen ainesosaluettelon mukaiset raaka-aineet ovat jauhettu hienoksi, ruiskutettu makkarankuoreen ja kypsennetty. Kuva: Terhi Pohjanheimo

Valmistin perunasalaatin ja lämmitin nakit paistinpannulla. Ystävistäni koostuvat testiryhmä odotteli jo vesi kielellä.

Myös Akateeminen Kiuas-Seura ry:llä on testiryhmä, joka maistelee markkinoilta löytyviä nakki- ja makkaratuotteita. Heidän testiryhmänsä antoi LammasMerguez-nakeille huippupisteet. Ystävieni kommentit olivat myös puoltavia ”Maistuu hyvältä!”

Herkullista Pääsiäistä kaikille!
t. Vilja

Perniön lihan tehtaanmyymälä auki ti-pe 10–16.30.

Perunasalaatti

4 hlölle

4 kiinteää perunaa
1 omena
1 pieni punasipuli
1 prk kermaviiliä
1 maustekurkku
ripaus suolaa

Keitä, jäähdytä, kuori ja paloittele perunat. Voit keittää perunat jo edellisenä päivänä.
Kuori ja kuutio omena. Paloittele sipuli ja maustekurkku. Sekoita kaikki ainekset ja anna maustua jääkaapissa.

Tulosta resepti

Yksi vastaus artikkeliin “Perniön lihan LammasMerquez-nakit sopivat pääsiäispöytään”

  1. 3 x perunasalaatti | TS Ruoka

    […] Oman reseptinsä on postannut myös TS Ruoka -sivuston Makuseutu-blogin Vilja, sen löydät täältä. […]


Kommentoi