Makuseutu

BLOGIT | Makuseutu

Miltä maistuu siika-ruispurkeri? #katuruokaakoulus

Food & Fun on vallannut kaupungin! Ruokafestivaali näkyy ravintoloiden lisäksi kouluissa ja päiväkodeissa. Minä kävin testaamassa, miltä Food & Fun koulussa maistuu.

#katuruokaakoulus Kuva: Emmi Harju
#katuruokaakoulus Kuva: Emmi Harju

Turun Seudun Kiinteistöpalvelu Oy:n eli Arkean ruokapalvelut on suunnitellut Food & Funia varten oman erikoismenun kouluihin, päiväkoteihin, opiskelija- ja työpaikkaruokaloihin. Festivaalin ajaksi kouluissa jätetään haarukat ja veitset ja tutustutaan trendikkääseen katuruokakulttuuriin. Arkean street food -teema tuo toisaalta esiin lähiruokaa ja toisaalta lasten sormiruokasuosikkeja. Ruokalistalla on: siika-ruisburgeri, lohkoperunoita, nugetteja ja dippivihanneksia sekä nyhtöpossulla täytetty perunasämpylä. Sama menu on mukautettuna tarjolla myös Arkean henkilöstöravintoloissa.

Festivaalin ajaksi kouluissa jätetään haarukat ja veitset ja syödään sormiruokaa. Kuva: Emmi Harju
Festivaalin ajaksi kouluissa jätetään haarukat ja veitset ja syödään sormiruokaa. Kuva: Emmi Harju

Minulle tarjoutui tilaisuus testata tänään tarjolla ollut siika-ruisburgeri. Burgeri onkin todellista lähiruokaa. Siikapihvin kala tulee Saaristomereltä, se massataan Turun satamassa ja pihvin paistaa turkulainen S. Wallin. Ruisleivän leipoo mynämäkeläinen Leipomo Verainen ja suurin osa siinä käytetystä rukiista on kasvatettu Varsinais-Suomessa. Luostarivuoren koulun 8H-luokkaisille burgeri maistui! Käsin syötävä katuruoka on hauskaa vaihtelua perinteiselle kouluruualle ja nuorten mukaan tällaisia tempauksia saisi olla useamminkin.

Kasiluokan työille ruoka maistui. Kuva: Emmi Harju
Kasiluokan työille ruoka maistui. Kuva: Emmi Harju
Street food -teema tuo esiin myös lähiruokaa. Kuva Emmi Harju
Street food -teema tuo esiin myös lähiruokaa. Kuva Emmi Harju

Ruokailottelun lisäksi lapsille ja nuorille kerrotaan teeman yhteydessä alueen ruoantuotannosta, elintarvikealan opiskelumahdollisuuksista ja ruoan tekijöistä. Varsinais-Suomen ruokaketjun kehittämishankkeen tuottamissa julisteissa pöytäständeissä esitellään Varsinais-Suomen monipuolista ruoantuotantoa sekä kerrotaan ensimmäisen festivaalipäivän siikaruiburgerin matkasta lautaselle. Taitaa sieltä kuvista joku tuttu hahmokin löytyä. 😉

Teemaruoan lisäksi yläkoululaisille ja lukiolaisille on luvassa hauskuutta valokuvakilpailun muodossa. Arkea haastaa oppilaat rakentamaan ja kuvaamaan herkullisia, hauskoja ja kekseliäitä katuruoka- annoksiaan. Valokuvakilpailuun osallistutaan postamaalla ruokakuva joko Instagramissa hashtagilla #katuruokaakoulus tai osoitteessa www.arkea.fi/katuruokaakoulus.

Kaikki lähetetyt kuvat osallistuvat yhteiseen äänestykseen, jonka voittaja sekä Arkean raadin valitsema kuva palkitaan älypuhelimella. Äänestäjien kesken arvotaan leffalippuja. Kilpailuaika on 1.–3.10.2014 ja äänestysaika 1.–9.10.2014.

Hyvää oli! Kiitos! Kuva: Emmi Harju
Hyvää oli! Kiitos! Kuva: Emmi Harju

Yksi vastaus artikkeliin “Miltä maistuu siika-ruispurkeri? #katuruokaakoulus”

Kommentoi