Makuseutu

BLOGIT | Makuseutu

Hamppua, kvinoaa, pellavaa, hernettä, härkäpapua – ota reseptit talteen!

Herne, härkäpapu, pellava, kvinoa ja hamppu ovat mainioita proteiinin lähteitä, mutta mitä niistä voi valmistaa? Viikonlopun Ruoka- ja viinimessuilla pääsin kokkailemaan helppoja välipaloja Antti Vahteran ja Aki Wahlmanin kanssa. Aineksista syntyi smoothieta, lettuja ja puuroa! Katso videolta, kuinka ne valmistuvat.


reseptivihko

Lisää vinkkejä herneen, härkäpavun, pellavan, kvinoan ja hampun käyttöön löytyy vasta ilmestyneestä Kasviproteiinista voimaa -reseptivihkosta. Reseptivihkosta löytyy vinkkejä, kuinka niistä voidaan valmistaa ihanan makuisia, kekseliäitä, edullisia ja ravitsemuksellisesti hyviä ruokia sekä herkullisia leivonnaisia.

Reseptivihkoon on koottu kymmenen oivallista Olga Temosen ja Elina ”Chocochili” Innasen laatimaa ohjetta kotimaisten kasviproteiinien käyttöön. Miltä kuulostaisi vaikka omena-pellavasämpylät tai härkäpapu-kaakaomuffinit?

Tutustu Kasviproteiinista voimaa -reseptivihkoon

Terkuin,
Vilja

Hamppusmoothie

(yksi iso annos tai kaksi pientä)

n. 1,5-2 dl mustikoita
2 dl maitoa (tai muuta nestettä)
1 banaani
1 rkl hampunsiemeniä
hieman kanelia
loraus sitruunan mehua

Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen
ja anna käydä hetken. Nauti heti. 

Tulosta resepti


Hernerouheräiskäleet

2 munaa
5 dl maitoa
1 tl suolaa
2 tl meiramia
1⁄2 dl hernerouhetta
2 dl vehnäjauhoja
paistamiseen: voita
tarjoiluun: puolukkahilloa

Sekoita taikinan ainekset keskenään. Anna turvota noin tunti. Paista räiskäleet pannulla voissa ja nauti esimerkiksi puolukkahillon kera.

Tulosta resepti


Marjaisa kvinoakaurapuuro

1⁄2 dl kvinoaa
1 1⁄2 dl kaurahiutaleita
n. 5 dl maitoa (tai vettä/ kauramaitoa yms.)
mustikoita, mansikoita tai muita marjoja maun mukaan.

Huuhtele kvinoa hyvin, useassa kylmässä vedessä. Keitä kvinoaa maidossa noin 15 minuuttia, kunnes rakenne alkaa rikkoutua. Lisää kaurahiutaleet. Puuron sakeutuessa lisää haluamasi marjat. Anna hautua vähintään 5 min. tai kauemmin. 

Tulosta resepti

Kommentoi