Makuammuntaa

BLOGIT | Makuammuntaa

Tulista valkosipulikanaa jugurttikastikkeessa

Kotini eteläpääty muistuttaa nykyisin pienehköä kasvihuonetta. Yrtit viihtyvät aurinkoisella puolella taloa ja osa niistä on venynyt melkein puoleen väliin ikkunaa. Onhan siinä toki tunnelmaa, kun kurkistelee yrttien välistä ulos nähdäkseen päivän sään.

Kaupunkiviljelyä ikkunalaudalla.

Ikkunalautaviljelmäni alkaa vähitellen tuottaa myös hedelmää. Aji cristal -chilissäni on jo viisi kunnollista podia ja kukkia vaikka millä mitalla! En malttaisi odottaa ensimmäisen kypsymistä, jotta pääsen maistamaan, miltä tämä punainen, melko mieto lajike maistuu.

Siinä se on: ensimmäinen Aji cristal kypsymässä! Kiitos Janille taimesta.

Ensimmäisen oman, itse kasvatetun chilin kypsymistä odotellessa tuli inspiraatio valmistaa Markon kasvattamalla viime vuoden sadolla maustettua tulista valkosipulikanaa. Reseptiin kirjoitin ”1 chili”, mutta tosiharrastajat tietävät kyllä miten varioida ohjetta omaan makuun sopivaksi. Me laitoimme mausteeksi yhden kuivatun lemon dropin ja yhden pakastetun sugar rushin. Markolle kiitos chilien lisäksi valokuvista.

Broilerin rintafileet maustettuina ja matkalla uuniin paistumaan.

Muutenkin maustamisessa kannattaa käyttää luovuutta – tai superhyvää kanamausteseosta. The Fresh Market (USA) on sekoittanut hurjan mainion ”poultry spice rub” -mausteseoksen, joka on suosikkini kaikista valmiista mausteseoksista. Reseptiin kirjoitin seoksen ainesosat, mutta valitettavasti en osaa arvioida tarkkaa mittaa.

Raikas jugurttikastike viilentää kanan tulisuutta.

Mausteisen kanan seuraksi laitoimme miedosti suolattuja lohkoperunoita ja tomaatti-punasipulisalaattia. Ruokajuomaksi sopii roseeviini, jossa on ihan hiukan makeutta – esimerkiksi Torresin Santa Digna Cabernet Sauvignon Rosé (Alkon hinta 9,99 €).

Tomaatti ja punasipuli vuorotellen muodostavat yksinkertaisen salaatin. Hiukan oliiviöljyä, suolaa, mustapippua ja tuoretta basilikaa mausteeksi. Oikea kesäklassikko!

Tulista valkosipulikanaa jugurttikastikkeessa

(neljälle)

Valkosipulikana:
4 broilerin rintafilettä
1 chili
4 kynttä valkosipulia
1 rkl soijakastiketta
1/2 dl ruokaöljyä
1 tl suolaa
1/2 tl mangocurry -mausteseosta
2 tl poultry spice rub -mausteseosta (sisältää suolaa, korianteria, valkosipulia, basilikaa, salviaa, juustokuminaa, punaista chiliä, mustapippuria ja sinapinsiemeniä)

Jugurttikastike:
2 dl jugurttia
1 dl raastettua kurkkua
vähän suolaa
ripaus mustapippuria 

Lisukkeeksi esimerkiksi lohkoperunoita ja tomaattisipulisalaattia.

1. Hienonna valkosipulit ja chili. Sekoita kaikki mausteet ja öljy uunin kestävässä paistovuoassa. Pyörittele broilerin rintafileet mausteseoksessa.

2. Paista 200 asteessa, kunnes ne ovat kauniin ruskeita (noin 20 min).

3. Valmista jugurttikastike: Raasta kurkku ja purista siitä liika vesi pois. Sekoita kaikki aineet keskenään.

4. Valmista lisukkeet. Tarjoile ja nauti!

Tulosta resepti

 

4 vastausta artikkeliin “Tulista valkosipulikanaa jugurttikastikkeessa”

  1. Saku Haukijärvi

    Kun kirjoitat mausteseoksen sisältävän kuminaa, tarkoitatko jenkeissä usein mausteena käytettävää juustokuminaa (engl. cumin)? Kotoinen kumina nimittäin kulkee lätäkön toisella puolella nimellä caraway. Maussa näillä kahdella on merkittävä ero.


    • annah

      Olipa kiperä kysymys! Täytyy sanoa, että en osaa suoralta kädeltä vastata. Asian laita pitää selvittää tuossa ohjeessa käytetyn mausteen purkin kyljestä. Olet mahdollisesti löytänyt jossakin kohtaa prosessia tapahtuneen käännösvirheen, sillä mausteseos, jota käytin, on tuotu sieltä lätäkön toiselta puolelta. Palaan asiaan mahdollisimman pian.


  2. Marko T.

    Käännöserhe pääsi tosiaan sattumaan purkin kyljestä ainesosia luettaessa. Juustokuminahan se tosiaan on. Pahoittelut erehdyksestä.


Napsauta peruuttaaksesi vastauksen.

Vastaa käyttäjälle Saku Haukijärvi Peruuta vastaus