Makuammuntaa

BLOGIT | Makuammuntaa

Täytettyä focacciaa vappubrunssille

Kun tykkää kirjoista, on taipumusta kerätä myös ruokakirjoja keittiön hyllylle: ruokaohjeita, ruoasta kertovia kirjoja ja ruokaromaaneja. Yksi lempikirjoistani on Antti Vahteran ja Visa Nurmen Likivihreät. Herkullisten reseptien lisäksi kirjasta löytyy hienoja kuvia. Niin kuin muuten tällä kertaa tästä postauksestanikin. Kiitos kuvista Markolle!

Tein täytettyä focacciaa Likivihreiden reseptiä hiukan muunnellen ja totesin sen sopivan mainiosti vaikka vappubrunssille. Piknikiä ajatellen kannattaa ohjeesta leipoa kaksi pienempää leipää, jolloin niitä on helpompi syödä.

Ja onnistuuhan ohjeella myös tavallinen focaccia ilman täytteitä. Silloin kannattaa kaulia taikina uunipellin kokoiseksi ja laittaa päälle hieman runsaammin suolaa ja rosmariinia.

Focaccia sai täytteekseen oliiveja, aurinkokuivattua tomaattia ja fetajuustoa. Lämpimänä brunssille!

Täytetty focaccia

Taikina:
500 g vehnäjauhoja

1 tl suolaa
1 tl sokeria
25 g hiivaa
1/2 dl oliiviöljyä
2 1/2 dl kädenlämpöistä vettä

Täyte:
1 dl kivettömiä kalamataoliiveja puolitettuina
1/2 dl aurinkokuivattua tomaattia pieneksi pilkottuna
100 g fetajuustoa kuutioituna

Päälle:
tuoreita rosmariininlehtiä
sormisuolaa

1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää suola ja sokeri. Sekoita 4/5 jauhoista vähitellen joukkoon. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi. Lisää oliiviöljy ja loput jauhot ja vaivaa taikina kimmoisaksi.

2. Taikinan levähdettyä vielä 15-20 minuuttia kauli siitä 1 cm:n paksuinen levy.

3. Nosta levy uunipellille leivinpaperin päälle. Levitä täyte kahdelle kolmasosalle levyä ja taita täytteetön osa täytteen päälle.

4. Sivele pinta kevyesti oliiviöljyllä. Sirottele pinnalle hieman sormisuolaa ja painele siihen tuoreita rosmariininlehtiä. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia.

Tulosta resepti

 

2 vastausta artikkeliin “Täytettyä focacciaa vappubrunssille”

  1. Sanna

    Kiitos tästä ohjeesta! Olen leiponut tällä ohjeella focacciaa jo useampaan otteeseen täytteitä vaihdellen ja aina on onnistunut hienosti (mikä on hievenen hämmentävää koska olen surkea leivän ja pullan leipoja vaikka harjoituksen puutteesta ei minua ainakaan voi syyttää). On niin hyvää 🙂


    • annah

      Hei, mahtavaa, että toimii! Ja kiva kuulla 🙂 Tuo focaccia on ihan minunkin suosikkejani. Kiitokset Visa Nurmelle ja Antti Vahteralle reseptistä 🙂


Kommentoi