Makuammuntaa

BLOGIT | Makuammuntaa

Täytekakku sitruunasta ja valkosuklaasta

Kun talvi alkaa kääntyä kevääseen, lumen ja auringon lyömätön yhdistelmä saa iloiselle mielelle. Helmikuu on hyvä aika juhlia: vuoden pimein jakso on ohi ja kevät lähestyy.

Tänä vuonna lunta on, mutta aurinkoa on näkynyt vähemmän. Tarvittaessa auringon voi kuitenkin loihtia esiin omassa keittiössään. Tein perheelle ja ystäville kakkua, joka on kuin kevättalvi – raikas ja energinen. Sitruuna-valkosuklaakakun alkuperäinen ohje on Kodin kuvalehdestä, mutta tein siihen pieniä muutoksia.

Sitruuna tuo särmää pehmeään valkosuklaaseen ja koko kakulle antaa ryhtiä tumma kaakaopohja. Pensasmustikat paitsi tuovat kesän keittiöön, ovat myös maailman parhaimpia kakkumarjoja. Pensasmustikka säilyttää rakenteensa sulaessaan. Suoraan pakastimesta kakun päälle ripoteltuna ne eivät valu eivätkä värjää kuten tavalliset mustikat. Ihan kuin tuoreita marjoja olisi.

Onneksi on tullut poimittua ja pakastettua kesän makuja. Nämä olivat täydellisiä juuri nyt!

Sitruuna-valkosuklaakakku

n. 12 annosta

Kakkutaikina
4 munaa

1 ½ dl sokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte
1 dl lemon curdia

200 g valkosuklaata
2 dl kuohukermaa
150 g maustamatonta tuorejuustoa
1 ½ dl pensasmustikoita

Kostutus
½ dl sitruunamehua

½ dl vettä
1 rkl sokeria

Koristeeksi
1 ½ dl pensasmustikoita

1 sitruunan kuori

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahdon joukkoon. Sekoita taikina varovasti nostellen.

2. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 25-30 minuuttia, kunnes kakkupohja irtoaa vuoan reunoista. Varmista kakun kypsyys vielä cocktailtikulla. Kun taikinaa ei tartu tikkuun, on kakkupohja kypsä. Anna pohjan levähtää viitisen minuuttia ennen kumoamista. Jäähdytä.

3. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vaahdota kerma ja sekoita sen joukkoon lusikalla pehmennetty tuorejuusto ja suklaa.

4. Halkaise kakkupohja kahdeksi tai kolmeksi levyksi (paksuudesta riippuen). Aseta pohja kakkuvadille. Sekoita kostutuksen nesteet kulhossa ja valele kakkupohja osalla nesteestä.

5. Levitä täytteeksi ensin lemon curdia ja sitten osa valkosuklaatäytteestä. Ripottele päälle pensasmustikoita. Jos teet kolmekerroksisen kakun, tee toinen kerros samalla tavalla. Huomaathan jakaa täytteiden määrän kerrosten kesken. Lisää kakun ylin kerros ja kostuta kakkulevy. Levitä päälle loput valkosuklaatäytteestä, mutta jätä kakun reunat kuorruttamatta. Koristele pensasmustikoilla ja huolellisesti pestyn sitruunan raastetulla kuorella.

6. Tarjoile kakku huoneenlämpöisenä, niin maut pääsevät oikeuksiinsa. Nauti!

Tulosta resepti

Kommentoi