Makuammuntaa

BLOGIT | Makuammuntaa

Suussa sulava viikunapiiras

Viikunaa salaatissa, pizzassa, grillattuna, ilmakuivatun lihan kaverina… Viikuna on noussut hurjan suosituksi, eikä ihme – niin herkullisesti se sopii suolaisen makeisiin yhdistelmiin.

Halusimme tarjota ystäville viikunaa uudenlaisena yhdistelmänä. South African -lehden verkkosivujen ruokablogista löytyi juuri sopivanlainen suolainen viikunapiiras. Sillä ohjeella valmistimme ystäville viikunasta ja sinihomejuustosta niin suussa sulavan piiraan, että muruakaan ei jäänyt jäljelle!

Viikunan ja sinihomejuuston yhdistelmä on suolaisen makea ja suussa sulava.

Piiras sai mukavasti rouskuvaa rakennetta pinjan siemenistä. Rosmariinin kanssa kuullotetut sipulin viipaleet toivat piiraan makuihin pehmeyttä ja vienosti rosmariinista syvyyttä. Teoriassa resepti on kahdeksalle hengelle, mutta meillä ainakin se katosi neljään pekkaan. Vielä mehevämpi piiraasta olisi tullut hiukan pienemmässä vuoassa, ehkä jopa 18-senttisessä. Loistavasti viikunan ja sinihomejuuston makuihin sopi australialainen Yalumba Organic Shiraz -punaviini (Alkon hinta 12,99 €).

Pinjan siemenet tuovat mukavan rouskuvaa rakennetta piiraaseen.

 

Sinihomejuusto-viikunapiiras

(kahdeksalle)

Pohja:
100 g voita
2 dl jauhoja
ripaus suolaa
2 rkl kylmää vettä

Täyte:
1 sipuli
2 oksaa rosmariinia
2 rkl öljyä
60 ml kuohukermaa
1 kananmuna
150 g sinihomejuustoa
25 g pinjan siemeniä
8 viikunaa neljäsosina

1. Laita uuni lämpiämän 200 asteiseksi. Nypi voi jauhojen ja suolan joukkoon. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
2. Levitä taikina piirakkavuuan pohjalle ja reunoille (halkaisijaltaan 20 cm).
3. Viipaloi sipuli ohuiksi viipaleiksi. Riivi rosmariininoksista lehdet. Karamellisoi sipulit ja rosmariinin lehdet kevyesti öljyssä. Anna jäähtyä.
4. Sekoita kerma ja kananmuna keskenään, ja lisää jäähtyneet sipulit ja rosmariinit. Levitä seos tasaisesti pohjan päälle.
5. Murusta seuraavaksi ohut kerros sinihomejuustoa ja lisää puolet pinjan siemenistä.
6. Pese ja lohko vikunat neljäsosiin. Asettele ne piirakan päälle leikkauspinta ylöspäin.
7. Ripottele piiraan päälle loput sinihomejuustosta ja pinjansiemenistä.
8. Paista piirasta 35 minuuttia 200-asteisessa uunissa keskitasolla. Kun piiras on kypsä anna sen vetäytyä vähintään kymmenen minuuttia. Tarjoile hyvän viinin kanssa ja nauti! 

Tulosta resepti

Kommentoi