Makuammuntaa

BLOGIT | Makuammuntaa

Proteiinismoothiella piristystä päivään!

Alkuvuonna on tullut smoothieista puhetta vähän väliä. Yksi ystävä oli saanut joululahjaksi blenderin ja kaipasi smoothieohjeita. Toinen kaipasi jotakin uutta ja erilaista makuyhdistelmää. Päätimme omistaa päivityksen runsasproteiinisille smoothieille.

Muutaman ainesosan tai -osattomuuden fiksasimme etukäteen: proteiini tulisi kananmunan valkuaisesta ja maitotuotteista, mutta banaania ja mansikkaa smoothieisiin ei laitettaisi. Vaan hups, reseptien kanssa olikin vaikeampaa! Banaanittomia reseptejä ei helpolla löytynyt edes internetin rajattomasta maailmasta. Ideat jotakuinkin loppuivat. Niinpä kysyin Facebook-ystäviltäni lempismoothieita. Lähes kaikki hakivat rakennetta smoothieen banaanista, mutta avokado sai myös ääniä. Rahkaa ja jogurttia suosittiin myös, kuten marjoja ja hedelmiäkin. Kiinnostavin yhdistelmä oli ehdottomasti Miian mustikka-inkivääri. Tästä alkoi ajatus kulkea…

Mustikka-inkiväärin seuraksi päätimme tehdä yhden vihreän ja yhden punaisen smoothien. Vihreään valikoitui avokado, kurkku ja greippi. Punaiseen päätimme yhdistää vadelmat, verigreipin ja mintun. Koska emme halunneet pilata punaista väriä avokadon vihreällä, jouduimme antamaan periksi ja lisäämään banaania… Mustikka-inkiväärismoothie sai lisäksi baobabjauhetta ja tilkan sitruunamehua. Kaikkiin smoothieihin käytettiin kaksi munanvalkuaista ja rahkaa (mustikka) tai jogurttia (avokado-kurkku ja vadelma-verigreippi).

 

Nämä smoothiet ovat todellisia terveyspommeja.

 

Mustikka-inkiväärismoothie

(n. 3½ dl)

 

2 dl mustikoita
½ tl kuorittua inkivääriä
125 g maitorahkaa
2 munanvalkuaista tai 60 g pastöroitua valkuaisvalmistetta
1 rkl sitruunamehua
(1 tl baobabjauhetta)

1. Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa. Tarjoile ja nauti!

Tulosta resepti

Avokado-kurkkusmoothie

(n. ½ litraa)

 

1 kypsä avokado
vastaavankokoinen pala kurkkua (kuorittuna)
1/3 greippiä
2 rkl hunajaa
ripaus suolaa
1½ dl luonnonjugurttia
2 munanvalkuaista tai 60 g pastöroitua valkuaisvalmistetta

1. Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa. Tarkista sokerin ja suolan määrä ja lisää tarvittaessa. Tarjoile ja nauti!

Tulosta resepti

Vadelma-verigreippismoothie

(n. ½ litraa)

2 dl vadelmia
½ verigreippi
4 mintunlehteä
2 dl luonnonjugurttia
2 munanvalkuaista tai 60 g pastöroitua valkuaisvalmistetta
sokeria maun mukaan

1. Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa. Tarkista sokerin määrä ja lisää tarvittaessa. Tarjoile ja nauti!

Tulosta resepti

 

 

 

Kommentoi