Makuammuntaa

BLOGIT | Makuammuntaa

Perunarieskasia tattimuhennoksella

Loppukesän ensimmäinen sieniretkessä paino oli enemmän retkellä kuin sienillä. Sienet ovat vasta tuloillaan ja saalis jäi melko pieneksi. Mutta saatiinhan sitä kuitenkin pari litraa puhdistettuja sieniä. Tateista piti kuulemma tehdä tattimuhennosta. Siispä niin tapahtui.

Herkkutatteja, punikkitatteja ja voitatteja. Loppukesän ensimmäinen sienisaalis oli lopulta ihan kelvollinen.

Tattimuhennoksen kaveriksi keksin tehdä perunarieskasia, sillä jääkaapissa oli joltakin aterialta yli jäänyttä keitettyä perunaa. Helppoa ja hyvää!

Perunarieskasista taputellaan pieniä ja litteitä.

Tämän päivityksen ajattelin omistaa työystävälleni Johannalle. Olemme keskustelleet vastuullisuudesta monesti, ja vuosi sitten blogia ideoidessani sain Johannalta toiveen, että olisi välillä kiva lukea reseptejä, joissa valmistetaan ruokaa siitä, mitä kaapista sattuu löytymään. Ruokajäte on turhaa jätettä, joka pienellä kekseliäisyydellä katoaa kyllä parempiin suihin. Tässä siis Johannalle erittäin resurssitehokkaita perunarieskasia ja itse poimituista lähitateista tehtyä muhennosta! Olepa hyvä 🙂

Sienestäjän iltapala: perunarieskasia ja tattimuhennosta.

Perunarieskaset

(n. 20 kpl)

6 dl perunamuusia
1 dl maitoa
1½ tl suolaa
2½ dl ohrajauhoa
½ tl leivinjauhetta

1. Sekoita maito ja suola perunamuusiin, lisää jauhot ja leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi.
2. Taputtele uunipellille runsaan jauhon kanssa pieniä, litteitä rieskasia. Pistele haarukalla ja voitele sulalla voilla. Paista 200-asteisessa uunissa 15 min.

Tulosta resepti

 

Tattimuhennos

1l sekalaisia tatteja siivottuna ja pilkottuna (Muhennokseen sopivat mm. herkkutatit, punikkitatit ja voitatti.)
mustapippuria
suolaa
1 rkl voita
1 pieni punasipuli
1-1½ dl kuohukermaa

1. Laita tatit kylmälle paistinpannulle ja kuumenna miedolla lämmöllä kunnes nesteet irtoavat.
2. Lisää nokare voita, mustapippuria ja suolaa sekä 1 pieni pilkottu punasipuli. Ruskista varovasti.
3. Lisää kerma ja hauduta miedolla lämmöllä kunnes muhennos paksunee.
4. Tarkista suola ja tarjoile perunarieskasten lisukkeena.

Tulosta resepti

 

4 vastausta artikkeliin “Perunarieskasia tattimuhennoksella”

  1. Johanna

    Oi, kiitos, Anna! Näitä pitää ehdottomasti kokeilla! 🙂


  2. Eija

    Heippa, herkullinen annos, mutta semmonen pisti silti reseptissä silmään, että ei sienistä kannata paistaa mehuja pois, ellei niitä pakasta. Ruoaksi valmistettaessa ne paistetaan kuumalla pannulla voissa rapeiksi, jolloin mehukkuus ja maku säilyy parhaiten 🙂


    • annah

      Hei, mainitsinhan tekstissä, että mukana oli punikkitatteja? Ne on syytä kypsentää kunnolla, ettei tule vatsa kipeäksi. Paistamisen tarve riippuu sienilaadusta ja varmasti myös makuasioista 🙂


Napsauta peruuttaaksesi vastauksen.

Vastaa käyttäjälle annah Peruuta vastaus