Makuammuntaa

BLOGIT | Makuammuntaa

Nuudelikeittoa nuhanenille

Mustaherukkamehu, hunajatee, valkosipuli, inkivääri, kanakeitto, rommitoti… Pitkä lista ruoka-aineita, joiden ajatellaan auttavan flunssan hoitoon. Tieteellisesti lienee todistettu sinkkitablettien vaikutus, mutta nämä muut ennemminkin tekevät sairastamisesta mukampaa.

Kanakeitto on klassikko kaikenlaisten kipeyksien hoidossa, ja tämä itämaiseen vivahtava nuudelikeitto valmistuu nopeaan ja vähällä vaivalla. Kunhan joku on käynyt kaupassa.

Nuudelikeitto saa lisälämpöä chilistä ja inkivääristä.

Kananuudelikeitto

(neljälle)

3 rkl ruokaöljyä
300 g maustamattomia broilerin fileesuikaleita
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
1 punainen chili hienonnettuna (tai useampi, jos haluat keitosta tulisempaa)
valkosipulin kynnen kokoinen pala tuoretta inkivääriä hienonnettuna
1 l kana- tai kasvislientä
1 rkl soijakastiketta
1 rkl kalakastiketta
250 g riisinuudeleita
400 g wokkivihanneksia
1/2 limen mehu
lehtipersiljaa tai korianteria silputtuna
1 limen lohko jokaiseen annokseen

1. Paista broilersuikaleiden pinnat öljyssä, niin etteivät ne vielä ruskistu. Lisää paiston lopuksi valkosipuli, chili ja inkivääri, ja kuumenna niitä hetki.

2. Lisää kana- tai kasvisliemi, soijakastike ja kalakastike. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes broilersuikaleet ovat kypsiä. Tarkista liemen maku ja lisää soija- ja/tai kalakastiketta tarvittaessa.

3. Keitä nuudelit toisessa kattilassa, valuta niistä vesi ja annostele syviin annoskulhoihin. Ei haittaa, jos nuudelit jäähtyvät.

4. Lisää wokkivihannekset ja keitä kunnes vihannekset ovat sopivan kypsiä. Lisää limemehu ja tarkista keiton maku.

5. Annostele keitto annoskulhoihin. Lisää silputtu lehtipersilja tai korianteri sekä limen lohko. Tarjoile ja nauti!

Tulosta resepti

2 vastausta artikkeliin “Nuudelikeittoa nuhanenille”

  1. tsruoka

    Heippa Anna! Kokkkasin reseptisi ja oli tosi makoisaa! Nyt vaan odottelen että flunssa häipyy! -Heli


Kommentoi