Makuammuntaa

BLOGIT | Makuammuntaa

Mummun paistettu lohi ja valkokastike

Mummun keittiössä valmistuu monet yksinkertaiset maalaisherkut, puuhellalla tottakai!

Tällä visiitillä Mummu laittoi paaston aikaan sopivaa lauantairuokaa: uunissa paistettua lohta, valkokastiketta ja kuoriperunoita. Ruokaa, josta kaikille tuli lapsuuden ruokamuistoja mieleen.

Tässä ruokalajissa keitetyt kananmunat ovat tärkeä raaka-aine, sillä oikeanlaisessa valkokastikkeessa on runsaasti keitetyn kananmunan paloja. Jostain syystä tämä herkullinen kastike pääsee usein unohtumaan viikon ruokalistaa suunnitellessa – mutta aivan turhaan!

Valmis annos puuhellan kulmalla.

Uunilohi

(neljälle)

n. ½ kg lohifile
sitruunapippuria
suolaa

1. Nosta lohifile huoneenlämpöön ja laita uuni lämpiämään 180 asteeseen.
2. Laita lohi uuninkestävään vuokaan tai uunipellille ja mausta sitruunapippurilla ja suolalla.
3. Paista lohta n. 25 minuuttia tai kunnes se on kypsä.
4. Siirrä lohifile tarjoiluvadille ja nauti keitettyjen perunoiden ja valkokastikkeen kanssa.

Tulosta resepti

 

Valkokastike

(neljälle)

4 keitettyä kananmunaa
1 pieni sipuli
50 g voita
3 rkl vehnäjauhoa
5 dl maitoa
suolaa 

1. Keitä kananmunat koviksi.
2. Kuori ja pilko sipuli. Ota pienehkö kattila ja kuullota siinä sipulia voissa, mutta älä ruskista.
3. Lisää vehnäjauhot ja sekoita keskilämmöllä muutama minuutti. Varo, että jauhot eivät ruskistu.
4. Lisää maito vähitellen jatkuvasti sekoittaen. Jos kastike tuntuu jäävän liian paksuksi, lisää maitoa.
5. Pilko kananmunat ja sekoita kastikkeen joukkoon.
6. Ota kattila pois liedeltä ja lisää sopivasti suolaa. Tarjoa paistetun lohen ja kuoriperunoiden kanssa. Nauti!

Tulosta resepti

2 vastausta artikkeliin “Mummun paistettu lohi ja valkokastike”

  1. Marko Tarvainen

    Kyllä Mummut tietää, mikä on hyvää. 🙂


Kommentoi