Makuammuntaa

BLOGIT | Makuammuntaa

Mausteinen broileri-kikhernepata

Kardemumma, kaneli ja neilikka mielletään vain joulun ajan mausteiksi, mutta Intiassa niitä käytetään jatkuvasti ruuanlaitossa. Inspiroituneena itämaisista mausteista teimme tuhtia broileri-kikhernepataa. Tässä ruuassa ei kannata mausteissa säästellä! Tulisuutta voi lisätä laittamalla enemmän currytahnaa tai lisäämällä chiliä (tuoretta tai kuivattua).

Kikherneiden on veikattu nousevan ensi vuonna ruokatrendien joukkoon. Mikäpä siinä. Niitä voisi tosiaan käyttää enemmän omassa keittiössä muussakin muodossa kuin hummuksena. Kikherneissä on paljon laadukasta proteiinia, joka korvaa osan liharaaka-aineesta. Ainakin tässä padassa kikherneet olivat oikein makoisia.

Intialaistyylistä pataruokaa tehdessä kannattaa ainekset paistaa kunnolla ja mielellään samassa padassa, jossa ruuan hauduttaa kypsäksi. Mausteista irtoaa makuja aivan eri tavalla, kun niitä kuumentaa kovassa lämpötilassa. Padoissa on eroja, joten muista noudattaa oman patasi käyttöohjetta. Kaikki padat eivät kestä liedellä kuumennusta ja jotkut tulee laittaa kylmään uuniin. Erilaisia ohjeita on varmasti vieläkin enemmän…

Mausteinen pata onnistui oikein hyvin ja oli täydellinen yhdistelmä kurkkuraidan ja naanleivän kanssa. Kurkkuraita on helppo ja nopea tehdä. Naanleivän ohje löytyy esimerkiksi Nigella Lawsonilta. Jos on kiire tai laiskottaa, naanleipää löytyy myös esipaistettuna hyvinvarustetuista ruokakaupoista.

Kurkkuraita raikastaa mausteisen padan.

Mausteinen broileri-kikhernepata

(neljälle)

3 kanan rintafilettä
2 punasipulia hienoksi pilkottuna

4 valkosipulin kynttä hienoksi pilkottuna
3 rkl öljyä
1 rkl punaista currytahnaa
5 maustepippuria jauhettuna
1 tl jauhettua neilikkaa
1 tl jauhettua kardemummaa
5 kokonaista kardemumman siemenpalkoa
1 tl jauhettua kanelia
1 tl jauhettua juustokuminaa
1 tl suolaa
1,25 dl ranskankermaa
1 tlk valutettuja kikherneitä

1. Pilko kana pienehköiksi paloiksi.
2. Ruskista sipuli ja valkosipuli perusteellisesti padassa. Lisää kananpalat ja paista kunnes saavat väriä. Lisää mausteet ja ruskista aineksia hyvin. Lisää lopuksi ranskankerma ja valutetut kikherneet.
3. Kypsennä kannen alla uunissa n. 45 minuuttia 150 asteessa.
4. Tarjoile keitetyn riisin, kurkkuraidan ja naan-leivän kanssa. Nauti!

Tulosta resepti

Kurkkuraita


15 cm pala raastettua kurkkua
1 valkosipulin kynsi
1 rkl inkivääriä
2,5 dl maustamatonta jugurttia
suolaa

1. Pese ja raasta kurkku.
2. Kuori ja raasta inkivääri.
3. Kuori ja hienonna valkosipuli.
4. Sekoita kaikki ainekset ja anna tekeytyä jääkaapissa 30 minuuttia.

Kommentoi