Makuammuntaa

BLOGIT | Makuammuntaa

Kermainen parsarisotto

Takatalvesta viis, kevään kunniaksi voi silti nauttia parsaa! Äitini oli löytänyt hyvän parsarisotto-ohjeen, joten testasimme sitä. Alkuperäinen ohje on julkaistu Helsingin sanomien ruokasivuilla, ja ohjeessa risotto tarjotaan kampasimpukoiden kera. Jätimme kampasimpukat kalatiskiin ja tarjosimme oman risottomme vain parmankinkkulastujen kera. Yksinkertaista, herkullista ja perin toimivaa.

Kermaista parsarisottoa ja rapeita parmankinkkulastuja. Herkullista!

Risoton valmistaminen vaatii jatkuvaa läsnäoloa, mutta ei mitään ihmeellisiä temppuja. Se soveltuu siis mainiosti jutustelun ohessa valmistettavaksi. Viiniksi risoton kanssa valitsimme chileläisen Leyda Sauvignon Blancin (Alkon hinta 9,99 €), jonka hapokkuus ja hedelmäisyys sopi parsaan ja risoton kermaisuuteen erittäin hyvin.

 

Parsarisottoa parmankinkkulastuilla

(kuudelle)

Parmankinkkulastut:
125 g parmankinkkua

Risotto:
450 g vihreää parsaa

suolaa ja sokeria
2 salottisipulia
50 g voita
5 dl risottoriisiä
1 dl valkoviiniä
1-1,5 l kanalientä
50 g raastettua parmesaania
3 rkl mascarponea

1. Valmista parmankinkkulastut: levitä kinkunsiivut uunipellille leivinpaperin päälle ja kuivaa niitä 100-asteisessa uunissa noin tunnin ajan, kunnes ne ovat rapeita.

2. Leikkaa parsoista puumainen tyvi pois. Paloittele parsat 1-2 cm pituisiksi paloiksi ja keitä runsaalla suolalla ja sokerilla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä, mutta napakoita. Valuta parsat ja laita ne syrjään odottamaan.

3. Hienonna salottisipulit ja kuullota ne voissa. Lisää riisi ja kuullota sitä hetki. Kaada valkoviini joukkoon ja anna sen imeytyä kokonaan.

4. Lisää kuumaa kanalientä vähän kerrallaan, ja anna liemen imeytyä lähes kokonaan ennen kuin lisäät sitä uudelleen. Sekoita risottoa aina lisätessäsi lientä. Jatka liemen lisäämistä kunnes risoton rakenne alkaa olla sopivasti al dente.

5. Lisää kypsennyksen loppuvaiheessa parsan palat ja anna niiden kuumentua kunnolla. Kun risoton rakenne on juuri oikeanlaista, sekoita joukkoon vielä parmesaani ja mascarpone. Tarjoile risotto parmankinkkulastujen kera ja nauti!

 

Tulosta resepti

 

 

Kommentoi