Makuammuntaa

BLOGIT | Makuammuntaa

Kanelinen granaattiomena-appelsiinisalaatti

Salaatin ei tarvitse olla vihreä. Appelsiinista, granaattiomenasta ja punasipulista saa erilaisen ja raikkaan lisäkesalaatin. Hedelmien maut sopivat erityisen hyvin yhteen, kun salaatin maustaa kanelilla. Idea tähän salaattiin tuli Camilla Plumin joulu -ohjelmasta. Testasimme salaattia joulupöydässä, ja hyvin toimi! Kokeile salaattia vaikka osana uuden vuoden tarjoiluja. 

Toisin kuin luulisi, granaattiomenenan, appelsiinin, punasipulin ja kanelin mauista tulee harmoninen kokonaisuus.

Granaattiomena-appelsiinisalaatti

(kahdeksalle)

4 appelsiinia
1 granaattiomena
1 punasipuli
½ dl öljyä
1 rkl omenaviinietikkaa
1/4 tl kanelia
mustapippuria
suolaa

1. Leikkaa appelsiineista kuori ja kalvot pois. Viipaloi appelsiinit renkaiksi.
2. Halkaise granaattiomena ja irroita siemenet välttäen valkoista, kitkerää osaa.
3. Kuori ja siivuta punasipuli ohuiksi renkaiksi.
4. Yhdistä ainekset kauniiksi kerroksiksi.
5. Sekoita kastikkeen ainekset ja kaada salaatin päälle ja sekoita juuri ennen tarjoilua. Tarjoile ja nauti!

Tulosta resepti

Kommentoi