Makuammuntaa

BLOGIT | Makuammuntaa

Helpot ja herkulliset alkupalat

Hyvien alkupalojen tekemisen ei tarvitse olla vaikeaa. Puolessa tunnissa muutamasta perusaineksesta saa loihdittua herkkuja. Marinoidut oliivit ja tomaattibruschettat ovat vallanneet paikkansa suosikkilistallamme.

Marinoituja oliiveja saa toki kaupastakin, mutta itse tehtyjen makua ei voita mikään. Niihin saa laittaa riittävästi valkosipulia! Marinointiin tarvitaan vähintään puoli tuntia huoneenlämmössä tai sitten useampi tunti kylmässä. Oliivit säilyvät jääkaapissa, joten ne voi valmistaa aikaisemmin. Ylijääneen marinadin voi käyttää vaikka salaatinkastikkeena. Meillä on marinoituja oliiveja lähes aina valmiina jääkaapissa napostelua ja salaatteja varten.

Marinoidut oliivit ovat helpoista helpoin alkupala.

Tomaattibruschettoissa ovat maut täydellisesti tasapainossa. Päällisen surauttaa yhdessä hujauksessa sauvasekoittimella tomaatista, valkosipulista ja mausteista. Jos on tosi kiire, leipänä voi käyttää valmista patonkia, mutta jos on aikaa hifistellä, voi leipoa sellaisen patongin kuin itse haluaa. Päällystetyt bruschettat käytetään hetken aikaa grillivastuksen alla uunissa ja viimeistellään paahdetuilla pinjansiemenillä. Sitten vaan herkuttelemaan alkupaloina tai ihan muuten vaan!

Muuten, alkupalojen seuraksi sopii esimerkiksi kuiva italialainen prosecco.

 

Marinoidut oliivit

(neljälle)

Purkillinen isoja kivellisiä vihreitä oliiveja
2 kynttä valkosipulia murskana
8 lehteä basilikaa
suolaa ja mustapippuria
1/3 purkillinen laadukasta neitsytoliiviöljyä

1. Valuta oliivit.
2. Murskaa valkosipuli ja pilko basilika.
3. Sekoita ainekset keskenään ja anna marinoitua vähintään puoli tuntia.
4. Tarjoile sellaisenaan tai salaatissa ja nauti! 

Tulosta resepti


Tomaattibruschettat

(neljälle)

2 tomaattia
2 valkosipulinkynttä
1 lehti basilikaa
suolaa
mustapippuria
2 tl neitsytoliiviöljyä
8 viipaletta patonkia
pinjansiemeniä

1. Soseuta ainekset lukuunottamatta patonkia ja pinjansiemeniä.
2. Päällystä patonginviipaleet tomaattiseoksella ja paista grillivastuksen alla 5-10 minuuttia 200 asteessa.
3. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla välillä sekoittaen.
4. Koristele tomaattibruschettat pinjansiemenillä.
5. Tarjoile lämpimänä ja nauti!

Tulosta resepti

 

Kommentoi