Makuammuntaa

BLOGIT | Makuammuntaa

Gluteenittomat maissitortillat

Hyvien maissitortillojen löytäminen valmiina ei ole helppoa. Useimmissa kaupan tortillapohjissa – myös maissitortilloissa – on suurimpana ainesosana vehnäjauho. Maissitortillat ovat peräisin Väli-Amerikasta, ja siellä niitä tehdään monen värisistä maissilajikkeista kuten sinisestä, valkoisesta ja tutummasta keltaisesta. Me emme löytäneet kaupasta sinisiä maissijauhoja, joten tyydyimme keltaisiin tortillapohjiin.

Tortillataikina on hyvin yksinkertainen: maissijauhoa, ripaus suolaa ja kuumaa vettä! Pohjien kaulitseminen sitävastoin onkin haastavampaa. Teimme taikinasta ilmeisesti hieman liian löysää, sillä taikina tarttui sekä leivinalustaan että kaulimeen. Kannattaakin kokeilla testipalalla tarvitseeko oma taikina lisää jauhoja.

Itsetehtyjen tortillapohjien täytteenä tarjosimme paistettua kanaa, paahdettua sipulia ja tuoreita kasviksia, hyvää chilikastiketta unohtamatta. Itsetehdyt tortillapohjat maistuvat varmasti meksikolaisruuan ystäville! 

Taikinan teko on helppoa käsin.

 

Taikinasta tulee noin 15 pientä tortillaa.

 

Kaulittuja tortillalevyjä on helpointa siirtää leipälapiolla.

 

Tortillat tulee paistaa hyvin kuumalla pannulla.

 

Tortillojen täytteeksi sopii esimerkiksi salsakastike, paistettu kana, rapea salaatti ja tuoreet tomaatit sekä potkua halutessa tulinen chilikastike.

 

Gluteenittomat maissitortillat

(15 pientä)

Taikina:
reilu 4 dl hienoa maissijauhoa
1 tl suolaa
2,6 dl kuumaa vettä

Täytteet:
3 kanan rintafilettä suikaloituna
öljyä paistamiseen
1 iso sipuli
3 kynttä valkosipulia
2 chiliä
tuoretta kurkkua
tomaattia
jääsalaattia
salsaa

1. Yhdistä ainekset ja alusta taikina käsin.
2. Anna taikinan levätä kelmuun käärittynä ½ tuntia.
3. Paista sillä välin suikaloidut kanat kuumalla paistinpannulla. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Laita paistetut kanansuikaleet odottamaan.
4. Kuutioi sipuli, valkosipuli ja chilit. Ruskista pienessä määrässä öljyä.
5. Jaa taikina terävällä veitsellä 3 osaan ja edelleen jokainen osa 5 osaan.
6. Pyörittele taikinapaloista pyöreitä palloja ja suojaa ne kelmulla.
7. Litistä taikinapallo kiekoksi ja kaulitse runsaan jauhon kanssa ohueksi tortillaksi.
8. Paista kuumalla paistinpannulla molemmin puolin muutama minuutti. Nosta paistettu tortilla leivinliinan alle jäähtymään.
9. Tarjoile lämpimät tortillat esimerkiksi tuoreiden vihannesten, paistetun sipulin ja kanansuikaleiden kanssa ja nauti! 

Tulosta resepti

4 vastausta artikkeliin “Gluteenittomat maissitortillat”

  1. Ii

    Hei,

    Onko ohjeessa virhe? 15 pientä, mutta kuvissa on 15 isoa. Muissa ohjeissa on 8 dl hauhoja ja 14 kpl.

    5 dl oli meillä, ja epäonnistuiva. Ohjetta pitäisi parannrlla, jotta siitä olisi oijeasti hyötyä. Kiitos.ii


    • Turun Sanomat

      Moi, aika pieniltähän tortillat kuvissa näyttävät, jos katsot kuvaa jossa tortilla on paistinpannussa 🙂 Makuammuntaa-blogi on jo sulkeutunut joten he eivät enää postauksiaan kommentoi. Ikävää jos resepti ei toiminut sinulle. En osaa sanoa, miksei. yst terveisin Heli


  2. Sirpa Ikonen

    Minkä merkkinen ja kuinka karkea maissijauho?


    • Turun Sanomat

      Makuammuntaa-blogi on jo sulkeutunut, joten tekijät eivät vastaa enää kommentteihin. Oman kokemukseni mukaan tortillaan käytettävien maissijauhojen pitää olla hienoja, karkeista jauhoista tehty taikina ei pysy kasassa. Masa harina -tyyppiset jauhot mainitaan usein tortilloihin sopivaksi, merkeistä en tiedä. -Katariina, TS-toimitus


Kommentoi