Makuammuntaa

BLOGIT | Makuammuntaa

Avokadojäätelö ja mango-chilisorbetti

Chilisadon runsaudesta se lähti. Kyselin facebookissa jäätelökonetta lainaan, jotta saisimme kokeiltua chilijäätelöä. Ystävältäni Johannalta sain koneen lainaan ja aloitimme tuotekehityksen. Pienen kokeilun jälkeen valmistui mango-chilisorbetti. Muuten hyvä, mutta se kaipasi hiukan terävyyttä – siispä uusi erä limemehun kanssa.

Olen ymmärtänyt, että avokadosta voi tehdä mitä vain. Käsitys vahvistui, kun lueskelin kampaajalla Kauneus & terveys -lehteä (pahoittelen, en muista numeroa): ruokasivuilta löytyi avokadojäätelön resepti. Myös joku tv-kokki oli kuulemma tehnyt avokadojäätelöä vastikään. Pakkohan tuota oli kokeilla, kun kerran jäätelökone odotteli keittiön pöydällä…

Hyvä, että kokeiltiin. Avokadojäätelö osoittautui pehmeän kermaiseksi, mutta samalla raikkaaksi. Tätä tehdään varmasti toistekin! Myös yhdistelmä avokadojäätelö + mangochilisorbetti toimi vallan mainiosti. Ehkäpä pitää harkita ihan omaa jäätelökonetta 🙂

Mangochilisorbetti ja avokadojäätelö sopivat yhteen loistavasti.

Mango-chilisorbetti

(n. 1 l)

4 oranssia chiliä
1,5 dl sokeria
3 rkl vettä
1 litra mangososetta
1 limen mehu

1. Halkaise chilit ja poista niistä siemenet. Soseuta.
2. Kuumenna vesi ja pieni osa mangososeesta, ja liuota sokeri nesteeseen.
3. Sekoita keskenään mangosose, sokeriliuos, chilit ja limemehu.
4. Kaada seos jäätelökoneeseen ja anna sorbetin valmistua.
5. Jos teet sorbettia ilman jäätelökonetta, kaada seos astiaan ja laita pakastimeen hyvin peitettynä. Sekoita puolen tunnin välein, kunnes lopputulos muistuttaa sorbettia. Tähän on hyvä varata useampi tunti aikaa.
6. Tarjoile ja nauti!

Tulosta resepti

 

Avokadojäätelö

(n. 1 l)

2 dl maitoa
2 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa
3 avokadoa
1 limen mehu

1. Sekoita maito ja sokeri kattilassa. Kuumenna kunnes sokeri liukenee maitoon. Jäähdytä.
2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vaniljasokeri ja suola.
3. Halkaise avokadot. Poista kivet ja kuori, ja laita hedelmäliha astiaan. Purista limemehu avokadojen päälle. Soseuta.
4. Yhdistä sokerimaitoseos avokadososeeseen ja lisää kermavaahto varovasti.
5. Jäähdytä seos jääkaappikylmäksi. Kaada jäätelökoneeseen tai pakasta ja sekoita puolen tunnin välein, kunnes jäätelö on valmista.
6. Tarjoile ja nauti!

Tulosta resepti

 

Kommentoi