Makuammuntaa

BLOGIT | Makuammuntaa

Amerikkalaiset banaanipannukakut

Aurinkoinen aamu, herkullinen aamiainen, paljon teetä ja hauskoja juttuja. Viikonloppu- ja loma-aamuissa on parasta kiireettömyys ja runsaat aamiaiset.

Siskoni Liisan New Yorkin matkan muisteluksi teimme aamupalaksi amerikkalaisia banaanipannukakkuja. Ameriikan ihmemaassa pannukakkuja syödään ihan millä ruoalla tahansa. Muun muassa pannukakkuja tarjoava Ihop-pikaruokaketju on auki 24 h, joten tämä on helppoa toteuttaa. Lohturuokien top-listan kärjestä löytyvät jäätelön lisäksi pannukakut.

Amerikkalaisten pannukakkujen perusolemus on paksu ja kuohkea. Taikinaan laitetaan usein piimän kaltaista buttermilkiä tai hapatettua kermaa (sour cream), jota suomalaisen ruokakaupan tarjonnassa parhaiten vastannee crème fraiche. Tavallisessa amerikkalaisperheessä pannukakut tehdään yleensä valmissekoituksesta lisäämällä vain maito.

Peruspannukakku, voi ja vaahterasiirappi ovat suosituin yhdistelmä, mutta mustikka- ja suklaapannukakut maistuvat myös monille. Jälkimmäisiä valmistettaessa pensasmustikat tai suklaan palat lisätään taikinaan ennen paistamista. Kokeilimme hieman eksoottisempaa ohjetta ja lisäsimme pannukakkuihin banaanit paistettaessa.

Tavallisen tuhdin amerikkalaisaamiaisen rakennusaineet ovat paistettu pekoni ja kanamunat, paahtoleipää ja pannukakkuja. Kyytipojaksi nautitaan tietenkin kahvia. Tarjoilujärjestystä voi vaihdella oman mielen mukaan, eikä tuntematonta ole tarjota kaikkia samalla lautasellakaan.

Paitettua pekonia ja kananmunia. Pannukakut alla ja siirappi päällä. (Kuva: Liisa Ojanen)

Pannukakkutaikinaa voi käyttää myös muihin tarkoituksiin, kuten aamiaissandwichin panerointiin. Kokonainen kinkku-juusto-sandwich kastetaan kokonaan pannukakkutaikinaan ja friteerataan. Neljään osaan leikattu sandwich tarjoillaan perunapalleroiden ja mansikkahillon kanssa.

Pannukakkutaikinakuoressa paistettu kinkku-juusto-sandwich perunoilla ja mansikkahillolla. (Kuva: Liisa Ojanen)

Banaanipannukakut tarjoilimme banaaninsiivujen ja vaahterasiirapin kera, mutta kermavaahto olisi sopinut mukaan mainiosti. Marjojen raikkaus olisi tasapainottanut pannukakkujen makeutta, joten ensi kerralla varataan myös tuoreita mansikoita ja vadelmia näille pannukakuille. Toisaalta, Nutellakin olisi taatusti toiminut…

Kiireettömän aamupalan herkkuja.

Parasta pannukakuissa on muunneltavuus. Herkullista kaikilla lisukkeilla!

 

Banaanipannukakut

(8 kpl)

Taikina:

1 ¾ dl maitoa
1 dl crème fraichea
2 kananmunaa
1 tl vaniljauutetta
3 ½ dl vehnäjauhoja
3 rkl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 ½ tl suolaa
1 tl raastettua sitruunankuorta

Paistamiseen voita

3 banaania siivutettuina
vaahterasiirappia

1. Sekoita nestemäiset ainekset keskenään.

2. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää ne nesteiden joukkoon sekoittaen mahdollisimman vähän.

3. Lämmitä pieni paistinpannu ja lisää vähän voita. Kun voi on sulanut, levitä kauhallinen taikinaa pannulle. Lisää banaaninsiivuja taikinan päälle ja paista, kunnes pannukakun alapuoli on sopivan kullanruskea. Käännä pannukakku ja paista kunnes toinen puoli on sopivasti ruskistunut. Varo etteivät banaanit pala.

4. Tarjoile pannukakut lämpiminä tuoreiden banaaninsiivujen ja vaahterasiirapin kanssa. Nauti!

Tulosta resepti

Kommentoi