Karin makumatka

BLOGIT | Karin makumatka

Karin blogi sulkeutuu

Kari Rajalan blogi sulkeutuu surullisesta syystä – Kari menehtyi elokuussa. Alla Turun Sanomissa 7.9.2014 julkaistu nekrologi.

 

Apulaisrehtori Kari Rajala menehtyi 19.8.2014 aggressiivisen syöpäsairauden vietyä nopeasti hänen voimansa juuri ennen 50-vuotispäiviä. Maratonjuoksijan kunto ja terveelliset elämäntavat eivät riittäneet estämään sairastumista. Hänen parhaalla maratonajallaan olisi sijoittunut tänä vuonna Suomen tilastokakkoseksi.
Rajala oli syntynyt Seinäjoella ja kirjoitti siellä ylioppilaaksi keväällä 1983. Historian ja yhteiskuntaopin opettajaksi hän valmistui Tampereen yliopistosta vuonna 1992. Päätyöuransa hän teki Elimäellä, jossa toimi lukion rehtorina 14 vuotta ja mm. Länsi-Kymen Osuuspankin hallituksen puheenjohtajana. Vuoden historianopettajaksi hänet valittiin 2008. Hän perusti ja ylläpiti aktiivisesti sosiaalisessa mediassa monia lukion kehittämiseen liittyviä keskusteluryhmiä.
Rajala saapui Turkuun reilu vuosi sitten mieli täynnä kehitysideoita. Hän oli kansainvälisesti arvostettu tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön kehittäjä. Mieliaiheestaan mobiiliopetuksesta hän esitelmöi mm. Lontoon BETT-messuilla vuonna 2013. Hänen tärkein missionsa oli TVT-tietämyksen jakaminen ja tiedottaminen.
Huumorintajuinen ja avulias Kari ei ehtinyt kuin aloittaa uudistustyötä Turun klassillisessa lukiossa. Kari oli myös sydämellinen perheenisä, jolle kotiaskareet ja lukeminen maistuivat. Ystävät pääsivät nauttimaan ruokapäivityksistä ja -arvioista sekä Karin herkullisista ruokaohjeista TS-bloggaajana. Karia kaipaamaan jäävät ystävien ja työtovereiden lisäksi vaimo ja kaksi tytärtä.

Kai Heino
Kirjoittaja on Turun klassillisen lukion rehtori

Kommentoi