Juttu

JUTTU | HELI NIEMINEN |

Vuoden luetuimmat jutut: ravintolabuumi, kanelipullapuuro, bataattikeitto ja paistinpannu induktioliedellä

Kun katsoo TS Ruoka -sivuston vuoden 2017 luetuimpien juttujen listaa, näkyy Turun hurja ravintolabuumi siellä selvästi. Luetuimpien juttujen listan kärjessä on huikea määrä ravintolajuttuja – ja toisaalta kärkeen on noussut iso joukko reseptejä.

 

TS Ruoka -sivuston vuoden 2017 luetuin juttu (tänä vuonna kirjoitettujen juttujen joukosta) oli Turun hurjasta ravintolabuumista kertova, 29. huhtikuuta julkaistu juttu Kaikkien aikojen ravintolakevät Turussa.

Juttua varten kiersimme valokuvaaja Riitta Salmen kanssa yhden kokonaisen päivän juuri avattuja tai avautumassa olevia paikkoja eri puolilla Turkua melkein minuuttiaikataululla. Osan päivästä satoi raivokkaasti lunta (olihan vappu ovella), joten esimerkiksi ravintola Samppalinnasta otetuissa ulkokuvissa terassi ja pöydät ovat valkean lumipeitteen alla.

Moni ravintoloista oli vielä kuvauspäivänä pahasti kesken, joten varusteisiimme kuuluivat paikoin muun muassa turvaliivit ja suojakypärät. Joka paikassa oli kova tekemisen meininki, sillä paikat aukesivat yleisölle vain muutamia päiviä myöhemmin. Tuumimmekin, että ellei avajaispäivänä maali ollut enää märkää, niin se oli ainakin taatusti tuoretta.

Tässä kuvia 29.4.2017 julkaistusta jutusta:

Samppalinnan terassi lumen peitossa, kuvassa Ulari Mata. Kuvat: TS/Riitta Salmi
Kakolanruusussa odotettiin kuumeisesti pöytälevyjä, kuvassa Suvi Nurmi ja Sanna Gullstén.
Anna saha! Yrittäjät Janne Laaksonen ja Irina Virtanen Aunen loppurutistuksen keskellä.
Nooan katolle kannatti kiivetä. Toni Ljungqvist esittelee maistemaa.
Teemu Nikkari (vas.) valmistelemassa annosta Rosterissa, Kari Aihinen seuraa silmä tarkkana.

 

TS Ruoka -sivuston luetuimpien juttujen joukkoon kuuluvat myös nämä uusista, vuoden 2017 aikana avautuneista ravintoloista kertovat jutut:

Maaherran makasiinin avautuu vapuksi ravintola Roster Turku
Kaupungin uusin ravintolatulokas on Storage: kierrätyskalusteita yhdistettynä huipputason katuruokaan
Ravintola Fafa’s tuli Turkuun
sekä Ravintola Tres avautui Hansaan entisiin Hesen tiloihin – tältä se näyttää.

 

TS Ruoka -sivustolta haetaan paljon reseptejä. Vuoden 2017 suosituin uusi resepti oli Kanelipullan makuinen kaurapuuro valmistuu uunissa ja ilman sokeria.

puuro

Aiemmilta vuosilta tutut suosikit jatkoivat edelleen voittokulkuaan, ja kokonaistilastossa koko vuoden 2017 luetuin juttu – ja myös luetuin resepti – oli aiempien vuosien tapaan Maailman paras bataattikeitto.

Luetuimpien reseptien kakkosena oli niin ikään kestosuosikki, Uuniperuna – foliolla vai ilman ja kolmosena Paahdettu kukkakaali vakuuttaa epäilijänkin. Lukijoita kiinnostivat myös muun muassa persimoni, lehtikaali ja madariini sekä babypinaatti.

Monella on varmaankin ollut paistinpannujen kanssa pientä haastetta, sillä erittäin suosituksi jutuksi nousi myös Induktioliesi pilaa paistinpannun helposti – älä tee tätä virhettä!

 

 

Kommentoi