Juttu

JUTTU | TURUN SANOMAT |

Viking Linen kesässä lasten suunnittelemia ruokia

Viking Linen laivat tarjoavat kesällä ravintoloissaan lasten ideoimia ruokia. Annokset ovat peräisin lempiruokakilpailusta, johon osallistui satoja lapsia. Tuomarina toimi muun muassa ahvenanmaalainen huippukokki Michael Björklund.

Lasten suunnittelemia annoksia tarjoillaan Viking Linen laivoilla kesäkaudella 1.6.–14.8. ja niitä pääsee maistelemaan sekä à la carte -ravintoloissa että buffetpöydässä. Tarjolla on muun muassa isän poronkäristystä, Oreo-juustokakkusia ja Siiri-mummon makaronilaatikkoa.

Lastenmenun ruokalajit valikoituivat keväällä päättyneessä kilpailussa, johon osallistui 5–12-vuotiaita lapsia Suomesta, Ruotsista ja Virosta. Resepteissä heijastuivat erot maiden ruokakulttuurien välillä, sillä esimerkiksi Ruotsista lähetettiin paljon äyriäisreseptejä, kun taas monien suomalaislasten resepteissä oli poroa ja muita pohjoisia makuja.

–  Olemme erittäin iloisia siitä, että kilpailumme keräsi näin mahtavia reseptejä. Tuntuu uskomattomalta, että pienissä keittiömestareissa piilee näin paljon lahjakkuutta ja innostusta ruuanlaittoa kohtaan, kertoo ahvenanmaalainen huippukokki Michael Björklund.

Yli 500 kilpailuehdotuksen joukosta valikoitui lopulta kymmenen voittajaa. Tuomareina toimivat Björklundin lisäksi M/S Gabriellan ja M/S Mariellan keittiömestarit Kari Jaakkola ja Henri Aalto.

Michael Björklund ja Viking Line tekevät tiivistä yhteistyötä. Huhti- ja toukokuussa laivojen à la carte -ravintoloissa on tarjolla Björklundin nimikkomenu, joka on saanut inspiraationsa keväästä ja merestä. Björklund on suunnitellut Viking Linelle myös kokoustarjoilumenun, joka sisältää niin suolaisia kuin makeitakin makupaloja. Joulun aikaan matkustajat pääsevät nauttimaan Björklundin pohjoismaisesta joulupöydästä.

Strömsö-ohjelmastakin tuttu Michael Björklund on valittu vuoden kokiksi sekä Suomessa että Ruotsissa. Hänen ruokafilosofiansa perustuu puhtaisiin raaka-aineisiin ja makuihin sekä lähellä tuotettuihin sesongin raaka-aineisiin.

Kommentoi