Juttu

JUTTU | TURUN SANOMAT |

Valitse hampurilaispihviin rasvaisempaa jauhelihaa, tee keskelle kuoppa

Hampurilaispihvit on helppo tehdä itse jauhelihasta ja valmistaa ne grillissä. Muutamalla helpolla niksillä pääsee pihvien valmistuksessa parempaan lopputulokseen.

1. Aloita grillaamalla burgeriin ensin pekonit. Nosta grillaamisen jälkeen sivuun odottamaan.

2. Valitse burgerpihviin aina hiukan rasvaisempi, 17 % naudan jauheliha. Rasva pitää pihvin mehevänä. Vähärasvaisesta jauhelihasta tulee helposti liian kuiva pihvi. 400 g jauhelihapaketista tulee 3 – 4 pihviä.

3. Lisää jauhelihaan vain suolaa ja pippuria. Ei mitään muuta. Burgerpihvi on pelkkää lihaa.

4. Muotoile pihvistä hiukan sämpylää suurempi, litteä pihvi.
Vinkki: Paina pihvin keskelle kuoppa, niin että pihvi on keskeltä selvästi ohuempi kuin reunoilta. Saat lopputuloksena litteämmän pihvin. Grillatessa pihvi pullistuu keskeltä ja pienenee halkaisijaltaan.

5. Grillaa pihvit kuumassa grillissä. Laita grilliin kansi kiinni.

6. Käännä pihvi, kun pinta pisaroi reilusti. Lasta on paras työväline burgerpihvien grillaamisessa.

7. Pihvi on valmis, kun pinta taas reilusti pisaroi. Pihvin voi antaa hetken vetäytyä folion alla.
Vinkki: Jos laitat juuston pihvin päälle kääntämisen jälkeen, niin se sulaa sopivasti.

8. Lopuksi voit paahtaa nopeasti sämpylöille kauniin pinnan grillissä. Varo etteivät pala!

Vinkit antoi HKScan Finlandin kokki Tero Honkaniemi

Kommentoi