Juttu

JUTTU | HELI NIEMINEN |

Uusi pop up -kahvila Herkkuvartti avautuu Turun keskustaan

Luolavuoren koulu toteuttaa yhteistyössä Pop Up Turun ja ja vanhempainyhdistys Vuokon kanssa väliaikaisen kahvilan Turun keskustaan lokakuun alussa. Kahvilahanke on kokonaisuudessaan oppilaiden käsialaa ja johdattaa heitä työelämän ja yritystoiminnan vaatimusten pariin.

Luolavuoren koulun pop up-kahvila Herkkuvartti on avoinna Kauppatorin läheisyydessä, todennäköisesti Forum-korttelissa viikolla 41 eli  5.10–9.10. kello 10-17.Tarkka paikka tarkentuu lähempänä ajankohtaa.

Projekti liittyy Turun Nuorkauppakamarin Pop-up –hankkeeseen, jonka tavoitteena on elävöittää Turun keskustaa hyödyntämällä alueen vapaana olevia  liiketiloja. Koululaisten kahvilatila järjestyy juuri Nuorkauppakamarin kautta.

Kaikki kahvilaan liittyvä tehdään oppilastyönä pöytiä, tuoleja ja tekstiilejä myöten. Leivonnaiset valmistuvat osin kotitaloustunneilla, ja hankkeelle on myös some-tiimi.
– Tämä hanke kattaa lukuisia oppiaineita, kertoo Luolavuoren koulun TN-lehtori Juha Luoma.

Hankkeelle on saatu myös paikallisia yhteistyökumppaneita, sillä leipomo Salonen toimittaa kahvilaan tuoretta leipää ja Vegetukku erilaisia tahnoja. Niistä valmistetaan tuotteita myyntiin paikan päällä.

Oppilaat on jaettu useampaan ryhmään, ja he muun muassa valmistavat tuotteita ja toimivat kassalla vuorollaan.

Hankkeessa on mukana yhteiskoulun 6.-9. luokkien oppilaita. Vastaavaa hanketta ei ole toteutettu Luolavuoren koulussa aiemmin.

Yksi vastaus artikkeliin “Uusi pop up -kahvila Herkkuvartti avautuu Turun keskustaan”

  1. Lammervo

    Hienoa, jotta saatte kokemuksia työelämästä. Lisänä omankädentyö ja aikaansaannokset. Myynti antaa informaatiota miten olette menestyneet kahvilatoiminnan päivinä.
    Lammervo Marjo.


Kommentoi

TS Hyvinvointi

TS Koti

TS Saaristo