Juttu

JUTTU | HELI NIEMINEN |

Ukin Gasthaus Pooki sai uudet yrittäjät

Uudenkaupungin perinteikäs ravintola Gasthaus Pooki on saanut uudet omistajat. Ravintolan yrittäjinä ovat aloittaneet turkulaisesta ravintola Juliniasta tutut yrittäjät Iiro Toivanen ja Pauliina Kortemaa.

– Olemme etsineet toista ravintolaa, ja tätä tilaisuutta ei voinut jättää käyttämättä. Turussa alkaa olla tarpeeksi ravintolaelämää, joten oli mielekästä lähteä toiseen kaupunkiin, kertoo Toivanen.

Gasthaus Pookin yrittäjinä viimeiset kolme vuotta toimineet Henriikka Lohtaja ja Antti Kauppinen jäävät ravintolaan töihin esimiestehtäviin, ja Toivanen uskoo, että yhteistyössä Gasthaus Pookia pystytään kehittämään ja monipuolistamaan.
– Tarkoituksena on päivittää tuotetta ja herättää piha-alue henkiin, kertoo Toivanen.

Suunnitelmissa on muun muassa tehdä piha-alueen liiteriin kesäisin toimiva ”salakapakka” ja kehittää Juhla-Pookin toimintaa ja tuoda sinne jatkossa lounasbuffet. Myös majoitustoimintaa jatketaan.

Gasthaus Pookissa on kaikkiaan yli 250 asiakaspaikkaa ja kymmenkunta työntekijää.
Toivanen ja Kortemaa aloittivat turkulaisen ravintola Julinian yrittäjinä vuonna 2011, jatkossa he jakavat aikansa molempien ravintoloidensa kesken. Julinia on tunnettu mm. hyväntekeväisyystempauksistaan ja yhteistyöstään Hope Turku -yhdistyksen kanssa.

Kommentoi