Juttu

JUTTU | HELI NIEMINEN |

Turun ruokamessut 2017: smoothiekoulu, Lidl, Kapen uusi kirja ja paljon maisteltavaa

Turun ruoka- ja viinimessut eivät petä herkkusuita tänäkään vuonna, vaan luvassa on ohjelmaa hyväksi havaitulla konseptilla kolmen päivän ajan.

Lähiruoka on ollut aina yksi Turun ruokamessujen keskeisistä teemoista, ja tänä vuonna esillä ovat muun muassa härkäpaputuotteet ja hunaja.

Lokakuun alussa järjestettävillä messuilla nähdään myös yli sadan neliön laajuinen Italia-osasto, ja omat messuosastonsa toteuttavat muun muassa ranskalainen herkkukauppa DeliDeli sekä ensimmäistä kertaa ruokamessuilla nähtävä Lidl.

– Messuilta löytyy paljon ruokaherkkuja, joita ei saa mistään muualta – ainakaan näin näppärästi, sanoo projektijohtaja Päivi Järvelä.

 

Ruoka- ja viinimessujen konseptia uudistettiin viime vuonna, ja kävijöiltä saatu palaute oli positiivista. Tänä vuonna onkin helppo jatkaa samalla linjalla.

Messukävijälle yksi näkyvimmistä muutoksista on se, että Turun messukeskuksen C-hallin keskelle rakentuu viime vuoden tapaan viini- ja ruoka-alue.

Paikalla on tuotteitaan esittelemässä kymmenkunta suurta viinialan toimijaa, ja maisteltavaa on enemmän kuin koskaan aiemmin.

Alueella myydään myös ruokaa maisteluannoksina, ja niitä valmistavat ravintolat Roster Turku, Hus Lindman, Gustavo, Tårget, Naughty Brgr, Bryggman´s Restaurant & Deli, Bistro Julienne ja Restel ravintolat sekä Kalaliike S. Wallin.

Ruokia ja juomia pääse maistelemaan kolmen euron hintaisilla maistelulipukkeilla.

– Annosten sisällöstä kerrotaan lisää lähempänä tapahtumaa, mutta se on jo varmaa, että S. Wallin tuo messuille maisteltavaksi ostereita ja jättiravunpyrstöjä, kertoo keittiömestari Antti Vahtera, joka on tuttuun tapaan koonnut Turun ruokamessujen ohjelmaa yhdessä keittiömestari Aki Wahlmanin kanssa.

 

Jokaisen ruokamessupäivän aikana ohjelmalavaa isännöi tai emännöi julkisuudesta tuttu ruoka-alan henkilö. Perjantaina lavalla nähdään Kari Aihinen, lauantaina Sikke Sumari ja sunnuntaina Alex Nurmi.

Messuilla julkistetaan myös Aihisen uusin keittokirja, nimeltään Kape 24h.

Viime vuonna suosituiksi nousseet kokkikoulut saavat jatkoa tänä vuonna. Messujen pihvikoulusta vastaa tänä vuonna Länsikeskuksen K-Citymarket, sushikoulun toteuttaa Wiklund ja uutuuden eli smoothiekoulun vetäjänä toimii Smooth it. Se on välipaloihin erikoistunut yritys, joka toimii Turun Kupittaan K-Citymarketissa. Kokkikouluihin pääsee ilmoittautumaan messujen nettisivun kautta lähempänä tapahtumaa.

Turun ruokamessuilla julkistetaan Ruoka-Kalevala -kirja, jossa on kerätty kalevalaisessa hengessä suomalaisten omia ruokamuistoja. Lisäksi messuilla jaetaan useita palkintoja, muun muassa Kirja à la carte -palkinto ja Turun Paistinkääntäjien haarukka -palkinto.

Turun Ruoka- ja Viinimessut järjestetään Turun messukeskuksessa samanaikaisesti Turun Kirjamessujen kanssa 6.-8.10.

Kommentoi