Juttu

JUTTU |

Turun piparkakkukuninkaalliset Tallinnassa

Kuva: Petrus Kurppa

Juhana Herttua ja Katariina Jagellonica matkaavat vierailulle Turusta Tallinnaan. Pipariversiot kuninkaallisesta perheestä ovat nähtävillä design- ja arkkitehtuurigallerian PiparkoogiMaania -näyttelyssä 18.12.2012 – 8.01.2013.

Piparkakku Mania on taidenäyttely Tallinnan vanhassa kaupungissa. Sen kaikki teokset ovat valmistettu piparkakkutaikinasta.

Näyttelyyn osallistuu noin 120-140 enimmäkseen virolaista taideilijaa, arkkitehtia, suunnittelijaa, keraamikkoa. Mukana on myös myös kansainvälisiä taiteilijoita. Näyttely järjestetään seitsemättä kertaa.

 

 

 

Petrus Kurppa työn toimessa.

Turkulainen piparkakkuleipuri Petrus Hermanni Kurppa on leiponut näytelyyn hunajapiparkakkuja puisilla kuviomuoteilla.

Aiheina on 1500-luvun kuninkaallisia Ruotsi-Suomesta: Juhana-herttua, Katariina Jagellonica, Erik XIV, Kustaa Vaasa ja Margareta Leijonhufvud. Piparkakut on leivottu vanhan eurooppalaisen käsityöammatin innoittamana puumuoteilla, jotka on kaivertanut tsekkiläinen Oldrich Kvapil. Koskaan ennen Turun historia ei ole maistunut niin hunajaisen makealta!

PiparkoogiMaania on avoinna päivittäin kello 11-18, poikkeuksena 24. ja 31. joulukuuta klo 11-15 ja suljettuna 25. joulukuuta ja 1. tammikuuta 2013.
Aikuisilta pääsymaksu  euro, lapsilta ja vanhuksilta vapaa sisäänpääsy. Osoite: Pärnu maantee 6, Tallinn 10148

Petrus Kurpan blogiin voi tutustua täällä.

Kommentoi