Juttu

JUTTU | HELI NIEMINEN |

Turun kauppahallin viinijuhlat myytiin loppuun ennätysvauhtia

Helmikuun alussa kolmatta kertaa järjestettävät Turun kauppahallin viini- ja ruokajuhlien liput tulivat myyntiin tänään maanantaina, ja tapahtuma myytiin loppuun kolmessa tunnissa.

– Tämä on ihan huikeaa ja käsittämätöntä, naurahtaa kauppahallissa toimivan MBakeryn Piece of cake -kahvilan yrittäjä Katja Nurmi.

Hän kertoo, että kun lippuja hallissa myyvä Piece of Cake avautui aamukahdeksalta, tiskille syntyi heti jonoa ihmisistä, jotka olivat tulleet ostamaan lippuja. Samaan aikaan lippuja myytiin myös netissä Lyytin sivuilla. Kolme tuntia myöhemmin, kello yhteentoista mennessä kaikki reilut 900 lippua oli myyty.

Se on ennätysmäistä, sillä aiemmin lipunmyyntiin on kulunut aina useampia päiviä.

– Sitä tietysti mietimme, että joudummeko nyt käännyttämään monia tiskiltä pois pettyneenä, kun lippuja ei enää ole. Mutta ei tälle voi mitään, sanoo Nurmi.

 

Turun kauppahalliin voi ottaa kerrallaan vain tuhat ihmistä, eli lippuja ei ole tulossa myyntiin lisää.

Suosittujen konserttien kohdalla järjestetään helposti lisäkonsertteja, mutta toista iltaa kauppahallin viinijuhlien yhteyteen ei tehdä. Sunnuntaisin halli on kiinni ja perjantai-iltakin olisi mahdoton.

– Toteutamme juhlat normaalin työviikon päälle. Jos juhlat olisivat lauantain lisäksi perjantainakin, olisimme sitten työviikon jatkoksi melkein kaksi vuorokautta putkeen töissä. Se ei ihan onnistu, vaikka miten työstään tykkäisikin, Nurmi sanoo.

 

Kolmatta kertaa samalla konseptilla järjestettävät viini- ja ruokajuhlat ovat vakiinnuttaneet asemansa turkulaisten herkkusuiden alkuvuoden tapahtumana. Mukana tapahtumassa ovat lähes kaikki Turun kauppahallin yrittäjät ja lisäksi joukko viinien maahantuojia.

Myynnissä on pientä purtavaa ja valikoima viinejä, joita voi ostaa maisteluannoksina. Jokainen mukana oleva halliyrittäjä valmistaa juhliin oman yrityksensä tyyliin sopivia ruokia. Luvassa on muun muassa kansainvälisiä makuja, osteribaari ja erikoisleivoksia.

Turun kauppahallin viinijuhlat pidetään tänä vuonna 3.2. klo 18-23. Tapahtuma on K-18.

Kommentoi