Juttu

JUTTU | HELI NIEMINEN |

Turun kauppahallin suositut viinijuhlat saavat jatkoa helmikuussa

Viini- ja ruokajuhlista on tullut Turun kauppahallin alkuvuoteen uusi perinne. Tapahtuma kiinnostaa turkulaisia niin, että se on myyty loppuun aina jo etukäteen.

Ei kannata jäädä pitkäksi aikaa miettimään, jos mielii saada itselleen liput Turun kauppahallin viini- ja ruokajuhliin. Tänään myyntiin tulevia lippuja on liikkeellä vain alle tuhat, ja esimerkiksi viime vuonna ne myytiin loppuun parissa päivässä. Sen jälkeen sosiaalinen media täyttyi viesteistä, joissa ihmiset yrittivät kalastella itselleen pilettejä. Moni vannoi, että ensi kerralla pitää olla liikkeellä ajoissa.

Osterit kiinnostavat kävijöitä kerta kerralta enemmän.

Kolmatta kertaa samalla konseptilla järjestettävät viini- ja ruokajuhlat ovat vakiinnuttaneet asemansa turkulaisten herkkusuiden alkuvuoden tapahtumana. Mukana tapahtumassa ovat lähes kaikki Turun kauppahallin yrittäjät ja lisäksi joukko viinien maahantuojia.

Myynnissä on pientä purtavaa ja valikoima viinejä, joita voi ostaa maisteluannoksina. Jokainen mukana oleva halliyrittäjä valmistaa juhliin oman yrityksensä tyyliin sopivia ruokia. Luvassa on muun muassa kansainvälisiä makuja, osteribaari ja erikoisleivoksia.

– Kehittelen jonkin suolaisen tuotteen ja lisäksi esittelen valmistamiani erilaisia suklaita, kertoo hallin uusiin yrittäjiin kuuluva Rene Wajer.
Viime keväästä asti hallissa toiminutta, Joy4Food-nimistä yritystä pyörittävä Wajer valmistaa kaikki myynnissä olevat suklaatuotteet itse käsityönä kauppahallissa. Lisäksi yrityksen valikoimiin kuuluvat erilaiset juustot, jotka maahantuodaan itse.

– Erityisesti suklaa kiinnostaa turkulaisia, mutta vie jonkin verran aikaa, että uusi yritys tulee ihmisille tutuksi, miettii Wajer.
Viini- ja ruokajuhlien tarkoituksena onkin toimia pr-tapahtumana, jonka kautta asiakkaat tutustuvat paremmin hallin yrityksiin.

Joy4Food-yritys on yksi hallin uusia tulokkaita. Se esittelee viinijuhlilla käsintehtyjä suklaitaan.

Moni on kysellyt, voisiko suosituista juhlista tehdä kaksipäiväiset, mutta ainakaan toistaiseksi siihen ei ole haluttu lähteä. Toisten, syksyyn ajoittuvien viinijuhlien pitämistäkin on mietitty, mutta sopivan ajankohdan löytäminen niille ei ole ollut helppoa.

– Olemme myös miettineet, että pitäisimme kesäkaudella hallin pihalla olut- ja grillijuhlat, mutta katsotaan, kertovat hallin yrittäjät.

Hallin viini- ja ruokajuhlien lippuja voi ostaa joko netistä Lyytin kautta tai MBakerystä kauppahallista. Sisäänpääsylippu maksaa kymmenen euroa, viini- ja ruokalipukkeet kolme euroa kappale. Viiden euron viinilasipantin voi maksaa vain käteisellä.

Viini- ja ruokajuhlat Turun kauppahallissa 3.2.2018 klo 18–23. Tapahtuma on K-18.

 

HUOM! Tapahtuma myytiin loppuun kolmessa tunnissa, eli lippuja ei ole enää saatavilla!
Lisäys juttuun 8.1.2018 klo 11.15.

Kommentoi

TS Hyvinvointi

TS Koti

TS Saaristo