Juttu

JUTTU | HELI NIEMINEN |

Turun kauppahallin herkut esitellään miljoonille katsojille Kiinassa

Turussa vierailee tällä viikolla kiinalainen huippukokki Zhao Yingbing. Vierailun teemana on ruoka, ja samalla kuvataan matkailuohjelmaa, jonka toivotaan tuovan Turkuun turisteja Kiinasta.

– Erinomaista, laadukasta lihaa, kiittelee kiinalainen huippukokki Zhao Yingbing Turun kauppahallissa. Hän ostaa lihaliike Reino Jokiselta muun muassa naudan ulkofileetä, possunmaksaa, kassleria – ja lopuksi 50 kappaletta nakkeja.

Zhao Yingbingin mukana kulkee kuvausryhmä, joka tekee vierailusta useita lyhyitä ohjelmia Chongqingissa toimivalle TV-kanavalle, Chongqing Broadcasting Groupille. Se on yksi Kiinan merkittävimpiä mediataloja, ja sen lähetyksiä seuraa yli 900 miljoonaa kiinalaista.
Ohjelmat esitetään lokakuun aikana. Lisäksi vierailu Turussa näkyy vahvasti myös sosiaalisen median kanavissa Kiinassa.

Kansainvälisestä markkinoinnista ja erityisesti Kiinasta vastaava Lena Nykänen Visit Turusta kertoo, että vierailua on valmisteltu toukokuusta asti.
– Kun päätimme, että vierailun teemana on ruoka, ajoitimme vierailun samaan aikaan Turun Food & Fun -ruokatapahtuman kanssa.

Turkuun vierailulle saatu Zhao Yingbing on voittanut Kiinan Seafood cuisine -kilpailun sekä Kiinan kultainen kokki -palkinnon ja hän työskentelee yhdessä Chongqingin suosituimmista ravintoloista.

Keskiviikkona hän valitsi Turun kauppahallista raaka-aineita pop up -ravintolaansa, jota hän pitää tämän viikon perjantai-iltana Radisson Blu Marina Palace Hotellissa, katutasossa sijaitsevassa Marina Bar & Loungessa.

Yhden illan mittaisessa pop up -ravintolassa on tarjolla kiinalainen hot pot -illallinen, jonka raaka-aineina ovat muun muassa Lindrothin puutarhan vihannekset ja hallista ostetut raaka-aineet.

Zhao Yingbing pääsi Turun kauppahallissa maistelemaan muun muassa Herkkunuotan ja MBakeryn tuotteita.

Suomalaiset nakit ja makkarat kiinnostivat Zhao Yingbingiä. Hän päätyi hankkimaan vielä 50 nakkia muiden ostosten päälle.

Turku näkyy Kiinan televisiossa monipuolisesti, sillä kuvausryhmä vierailee Turussa useissa eri paikoissa kuten Turun linnassa, Luostarinmäen käsityöläismuseossa ja Tuomiokirkossa.

Turkulainen ruokakulttuuri pääsee esiin paitsi kauppahallin, myös Kauppatorin, Kustavin Kipinän ja Rymättylän Herrankukkaron kautta. Herrankukkarossa on tarkoitus poimia sieniä ja marjoja.

Lisäksi Zhao Yingbing kuvaajineen tutustuu turkulaisiin ravintoloihin sekä Aurajokeen ja sen jokilaivoihin.
– Toivomme, että tämä ohjelma herättää mielenkiintoa, ja innostaa kiinalaisturisteja matkustamaan Suomeen ja erityisesti Turkuun. Suomi ja Pohjoismaat ovat kiinalaisille melko uusi matkakohde, sanoo Nykänen.

Ohjelmassa tuodaan esiin myös hyvät lentoyhteydet Kiinan Chongqingistä Suomeen.

Lounais-Kiinassa sijaitseva Chongqingin kaupunki on Suomelle valtava markkina-alue. Pelkästään Chongqingin kaupungissa asuu 32 miljoona asukasta ja ympäröivässä maakunnassa on yli 40 miljoonaa asukasta.

Turun kaupunki ja Visit Turku ovat olleet esillä Chongqingissa jo useaan otteeseen. Turun matkailujohtaja Anne-Marget Hellén sanoo, että Turku esitellään kiinalaisille skandinaavisena kaupunkina, jossa voi kokea eurooppalaista kaupunkikulttuuria, maistella suomalaista ruokaa ja kokea luontoelämyksiä.

– Yhteistyössä kiinalaisen Kylin Travelin kanssa Visit Turku tuo Turkuun myös asiantuntijavierailuita. Lisäksi olemme alkuvuodesta avanneet tilin Kiinan sosiaalisen median palvelussa Weibossa, sanoo Hellén.

Huippukokki Zhao Yingbingin ja kuvausryhmän vierailun järjestelyistä ja ohjelmasta Turussa vastaa Visit Turku, lisäksi matkan järjestelyihin ovat osallistuneet muun muassa Finnair, Visit Finland ja Visit Rovaniemi. Ennen Turkuun saapumistaan kuvausryhmä vieraili Rovaniemellä.

Kommentoi