Juttu

JUTTU | HELI NIEMINEN |

Turku saa uuden olut- ja viskitapahtuman – Turku Craft Beer Festival tavoittelee 1 500 kävijää

Pienpanimoita, käsityösiidereitä, valikoima viskejä ja joukko mielenkiintoisia ravintoloita – tällainen kattaus on esillä Turun VPK:n talolla tulevana keväänä. Turussa järjestetään ensimmäistä kertaa Turku Craft Beer Festival, joka on jatkoa viime kesänä toteutetulle Turku Food & Wine Festivaalille.

Tapahtuman takana ovat samat järjestäjät, mutta viinien sijaan nyt keskitytään oluen ja viskin maisteluun.

Mukaan on tulossa kymmenkunta panimoa, ja ensimmäiset varmistukset ovat Teerenpeli Lahdesta, Linden Brewing Raumalta ja Kimito Brewing Kemiöstä. Viskin maahantuojia tapahtumaan saapuu kuutisen kappaletta, lisäksi tapahtumassa vierailee myös Tori Siidritalu, jota pidetään yhtenä Viron parhaimpana siiderintalona.

Järjestäjät haluavat satsata erityisesti myös ruokaan.

– Suomessa on paljon hyviä oluttapahtumia, mutta tuntuu, ettei niissä ole aina panostettu ruokapuoleen. Meidän tavoitteenamme on, ettei tästä tapahtumasta tarvitse todellakaan lähteä pois siksi, että pitää mennä välillä syömään, sanovat tapahtuman järjestäjät, Samuli Pasanen ja Janne Ripatti.

Ruokaa tulee tarjoamaan muun muassa Suomen keittiömaailman grand old manin Markus Aremon pop up, toinen vieras on Henri Alénin luotsaaman ravintola Murun pop up.

– Markus Aremo tulee Turkuun uusissa ranskalaisissa tammitynnyreissä marinoitujen vihannesten kanssa. Niitä tarjoillaan esimerkiksi perunarieskojen tai blinien kanssa, kertoo Pasanen. Murun ruokatarjonta taas rakentuu omatekoisen pastramin ympärille. Turkulaista ruokaosaamista puolestaan tarjoilevat ravintolat Kuori ja Smör.

Järjestäjät tavoittelevat kaksipäiväiseen tapahtumaan yhteensä noin 1 500 kävijää.

– Olemme ostaneet 1 800 Spiegelau-olutlasia, ja yksi lasi kuuluu aina yhteen pääsylippuun. Jos ennakkomyynti lähtee vetämään todella hyvin, täytyy varmaan tilata kiireellä lisää laseja, nauraa Pasanen.

Turku Craft Beer Festival järjestetään 9.-10. maaliskuuta. Tapahtuman ennakkoliput ja tasting-liput tulevat myyntiin perjantaina 15.12., lisätietoja löytyy tapahtuman netti- ja facebook-sivuilta.

Turussa on järjestetty aiemmin lukuisia oluttapahtumia, muun muassa Suuret oluet – pienet panimot -festivaali viime elokuussa. VPK:n talolla on järjestetty aiemmin muun muassa samppanjamessut.

Juttua muokattu 13.12 klo 15.05 Teerenpelin kotipaikan osalta.

7 vastausta artikkeliin “Turku saa uuden olut- ja viskitapahtuman – Turku Craft Beer Festival tavoittelee 1 500 kävijää”

 1. Lars

  Ei löydy noita sivuja mistään?


 2. Tuula Salo

  Jos ei kuulu yllämainittuihin sivustoille, mistä voisi lippuja varata? Hyvä joululahja?


 3. Samuli Pasanen

  Moikka kaikki! Lippukauppa saadaan auki viimeistään torstaina ja lisätietoa tapahtumasta löytää osoitteesta http://www.turkucraftbeerfestival.com ja facebookista tapahtuman löytää nimellä Turku Craft Beer Festival. Googlella sivut eivät löydy vielä kovin hyvin kun tuo google on vähän hidas reagoimaan uusiin sivuihin! Meihin voi olla myös suoraan yhteydessä sähköpostitse info@foodandwineturku.com tai facebookissa Turku Food & Wine Festival -sivulla.


 4. Mats

  Kesän festivaalilla vierailleena kyllä tännekin on pakko osallistua. Ruokapuoli vaikuttaa ainakin olevan todella huippuluokkaa. Kuten jo edellinen kommentoija totesi niin oivallinen joululahja.


 5. Jani

  Teerenpeli on Lahdesta eikä ole edes toimipistettä porissa


Kommentoi