Juttu

JUTTU | HELI NIEMINEN |

Tuomiokirkon kupeessa toimiva Domcafé virittää joulutunnelmaan

Turun tuomiokirkon tunnelmallinen holvikahvila Domcafé on joulun alla avoinna perinteisten adventtiviikonloppujen lisäksi koko Vanhan Suurtorin joulumarkkinakauden. Kahvilassa on tarjolla glögiä, joulutorttuja, pipareita ja kahvia.

Domcafé sijaitsee ehkä Suomen vanhimmassa kahvilatilassa. Tämä Tuomiokirkon Ursulan kappelin 1400-luvulla rakennettu kellariholvi on toiminut aikanaan muun muassa Tuomiokirkon suola- ja viljavarastona.

Lähetyskahvila Domcafén kahvikupillisten tuotto ohjataan kasvamaan korkoa Suomen Lähetysseuran Lasten Pankkiin. Lasten Pankki tukee lasten ja nuorten hyvinvointia sekä edistää lasten oikeuksien toteutumista kehitysmaissa.

Domcafé perustettiin vuonna 1995 osaksi lähetystyön vapaaehtoistoimintaa ja tukemaan Tuomiokirkkoseurakunnan lähetystyötä maailmalla.

Domcafé on avoinna neljänä viikonloppuna ennen joulua sekä lauantaina että sunnuntaina. Ensimmäisen kerran kahvila on avoinna tulevana viikonloppuna, lauantaina 25.11. kello 11-15 ja sunnuntaina 26.11 kello 11-17. Joulukuussa kahvila on avoinna 2.-3. joulukuuta, 9.-10. joulukuuta sekä 16.-17. joulukuuta kello 11–17.

Kommentoi