Juttu

JUTTU | TS-LM |

Tunnetko nämä lihan sijasta käytettävät kasviproteiinin lähteet?

Härkis, nyhtökaura ja -herne ovat käyttövalmiita ja kypsiä valmisteita, joita voi käyttää jauhelihan tai kanasuikaleiden tapaan.

Tofu on soijamaidosta juoksettamalla valmistettua juustoa. Purista ylimääräinen neste tofusta talouspaperiin ennen paistamista.

Rouheita käytetään jauhelihan tavoin. Liota hernerouhetta ennen käyttöä kuumassa vedessä noin puoli tuntia. Härkäpapurouheseos ja soijarouhe ovat liottamatta valmiita käyttöön.

Seitan valmistetaan vehnäproteiinista. Rakenteeltaan sitkeä tuote muistuttaa lihaa.

Pavut ja linssit sisältävät paljon proteiinia. Liota papuja 2–24 tuntia ennen käyttöä tai käytä valmiita säilykepapuja. Linssejä ei tarvitse liottaa.

Liota pähkinöitä ja siemeniä 8 tuntia ennen käyttöä, jolloin ne sulavat ja ravintoaineet imeytyvät paremmin.

Kommentoi