Juttu

JUTTU | HELI NIEMINEN |

Valmista itse vegemajoneesia – se on superhelppoa ja nopeaa!

Vegemajoneesi on tämän kevään yksi hittituotteista, ja tänä keväänä Helsingissä pidetyillä Fast food -messuilla esiteltiin lukuisien eri valmistajien versioita sitä. Mutta miten syntyy majoneesi ilman kananmunaa?

Keittiömestari Daniel Lemberg tarttui haasteeseen ja kehitteli helpon, nopean ja maistuvan vegemajon, jota voi käyttää leipien täytteenä, hampurilaisen välissä tai vaikka dippailuun. Jos reseptissä olevan hunajan korvaa muulla makeutusaineella, majoneesi on myös vegaaninen.

Vegemajoneesi sopii myös niille, jotka ovat allergisia kananmunalle.

vege (1) vege (2)

Vegemajoneesi

300 g pehmeää tofua (esim. Jalotofua)
2 rkl Dijon-sinappia
3 rkl pinjansiemeniä
3 rkl omenaviinietikkaa
2 tl suolaa
valkopippuria myllystä
2 rkl hunajaa tai muuta makeutusainetta

1 dl öljyä

Laita kaikki raaka-aineet paitsi öljy korkeaan, kapeaan astiaan. Sekoita keskenään esimerkiksi sauvasekoittimella.
Lisää öljy joukkoon ohuena nauhana, reippaasti koko ajan vatkaten.
Säilytä vegemajoneesi viileässä, kelmulla peitettynä.

Voit valmistaa majoneesin myös yleiskoneessa.

Kommentoi