Juttu

JUTTU | HELI NIEMINEN |

Täytetyt suklaamunat eli töhnämunat

Suklaamoussella täytetyt pääsiäismunat tunnetaan myös nimellä töhnämunat eli töhnikset. Joissakin kaupoissa (esimerkiksi Lidlissä) myydään valmiita töhniksiä, mutta ne on helppo valmistaa itsekin.

Tai no, helppo ja helppo. Konsepti on sinällään helppo: valmiista suklaamunista leikataan kärki pois ja jäljelle jäävä kolo täytetään suklaamoussella.

Käytännössä se ei ole ihan niin helppoa, sillä kaupoissa myytävissä suklaamunissa itse suklaa on harmillisen usein tarttunut kiinni sisällä olevaan muovikuplaan, ja kuplan saaminen irti särkemättä suklaamunan kuppimaista rakennetta on välillä erittäin haastavaa.

Suklaamunan kärjen saa leikattua parhaiten irti kuumaan veteen kastetulla terävällä veitsellä, ja muovikuplan irrottelussa kannattaa käyttää esimeriksi lusikkaa. Yläosaa pitää leikata pois tarpeeksi paljon, että muovikuplan saa kammettua ulos.

Töhnisten moussetäytettä voi muunnella helposti käyttämällä täytteeseen esimerkiksi inkiväärillä, appelsiinilla tai lakulla maustettua suklaata tai lisämällä täytteeseen esimerkiksi karkkirouhetta.

Töhnämunat eli töhnikset

(kuudelle)

6 kaupan suklaamunaa
2 dl kermaa
150-200 g suklaata (esimerkiksi appelsiinisuklaata)

Kuori suklaamunat foliopaperista, leikkaa jokaisesta hattu pois kuumaan veteen kastetulla veitsellä. Pullauta yllätyslelun sisältävä muovikupla pois munan sisältä.

Kuumenna puolet kermasta kattilassa. Pilko suklaa kuppiin. Kaada kuuma kerma suklaapalojen päälle. Sekoittele, kunnes massasta tulee tasaista ja kiiltävää.

Vaahdota loppu kerma eri kulhossa. Sekoita vaahto suklaamassan joukkoon. Jos massa on liian löysää, laita se jääkaappiin jähmettymään.

Lusikoi tai pursota täyte suklaamunien sisään (voit laittaa suklaamunat munakuppeihin tai tyhjään munakennoon, jotta ne pysyvät pystyssä).

Nauti.

 

 

Kommentoi