Juttu

JUTTU | TURUN SANOMAT |

Tamperradasta kasvoi supersuosittu ruokatapahtuma – tänä vuonna myytiin 250 000 pikkuannosta

Ruokatapahtuma Tamperrada on kasvanut vuosi vuodelta. Tänä vuonna se saavutti ennennäkemättömän suosion.

Tampereella vuosittain järjestettävässä Tamperrada-tapahtumassa oli tänä vuonna tarjolla yli 200 erilaista pikkuannosta, joita myytiin kolmen euron kappalehintaan. Mukana oli 54 ravintolaa, ja tapahtuma kokosi viiden päivän aikana noin 25 000 asiakasta.

Tapahtuman aikana myytiin arviolta 250 000 pintxoa eli pientä tapas-tyyppistä herkkupalaa.

Tamperradan pintxoviikon tarkoitus on nostaa esiin pirkanmaalaisia raaka-aineita, tekijöitä ja ravintoloiden omaleimaisuutta. Kukin ravintola tarjoaa tapahtuman aikana pintxokattauksen, joka on niiden oman liikeidean mukainen. Näin uudet tutustumaan tulleet asiakkaat saavat käsityksen ravintolan normaalistakin tarjonnasta ja samalla näkevät sisustuksen, miljöön ja tapaavat henkilökuntaa.

Yleisö suorastaan jonotti ostamaan pintxoja.

Tamperrada toteutettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2013, kun Tampereen paistinkääntäjät järjestivät kaupungissa Chaîne des Rôtisseurs -järjestön suurkapitulin, ja sen oheen haluttiin kehittää oheisohjelmaa, joka olisi avoin myös suurelle yleisölle. Tapahtuman esikuvana on San Sebastianissa toteutettava La Tamborrada -juhla, ja sen nimi kääntyi näppärästi Tamperradaksi. Tapahtuman on ideonut Tampereen paistinkääntäjien vouti Mikko Reinikka.

Aloitusvuonna 2013 mukana oli kymmenen ravintolaa, ja määrä on kasvanut tasaisesti koko ajan. Tamperrada on sijoitettu siihen elokuun viikkoon, jolloin koulut ovat juuri alkaneet. Tämä viikko on kaupallisesti yksi hiljaisimpia viikkoja Tampereen ravintoloissa, ja nyt Tamperrada tuo runsaasti säpinää muuten hiljaiselle viikolle.

Tapahtumaan saapuu väkeä myös ympäri Suomea, ja samalla monet tutustuvat Tampereen nähtävyyksiin ja kaupunkiin muutenkin.

Tamperrada jakautuu kahteen osaan: siihen kuuluu viisi päivää kestävä pintxoviikko, jossa yleisö valitsee suosikkiannoksensa ja tuomaristo oman gastronomisesti kiinnostavimman pintxon. Sen lisäksi syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna järjestetään Tampereen Kauppahalliin herkkufiesta, jossa 10 Rotisseurs-kilpiravintolaa tarjoilee 10 ruokalajin menun.

Vuonna 2018 pintxoviikko ajoittuu 13.-17.8. ja Kauppahallin herkkufiesta 8.9.

Tiivistä tunnelmaa Tampereen kauppahallissa.

Kommentoi