Juttu

JUTTU | HELI NIEMINEN |

Tältä näytti Illallinen taivaan alla Turussa – kukaan ei syönyt yksin

Sushia ja savulohta, salaatteja ja patonkia, lämipimiä ruokia, makeita kakkuja. Turussa lauantaina nyt kolmatta kertaa järjestetyn Illallinen taivaan alla -tapahtuman osallistujat osoittivat taas kekseliäisyytensä, ja pöydät notkuivat monenlaisia herkkuja.

Moni oli ottanut mukaansa myös kukkia, Suomen lippuja ja kynttilöitä, joilla loihdittiin pitkiin pöytiin juhlava tunnelma. Osassa kukista ja kattauksista toistui sinivalkoisuus Suomen 100-teeman kunniaksi.

Helle ei tapahtumaa hellinyt, vaan sää oli kalsean kylmä, ja muutama tippa vettäkin saatiin niskaan. Syksyiseltä tuntuva sää selätettiin kuitenkin oikealla pukeutumisella, ja tuokailijat olivat varustautuneet muun muassa kevyttoppatakein, huivein ja shaalein, eikä sormikkaidenkaan käyttö ollut liioilteltua.

Illallisia taivaan alla järjestettiin lauantaina eri puolilla Suomea – ja maailmaa. Turun jokirantaan oli katettu pitkät pöydän viidelle sadalle ruokailijalle, ja varauksia niihin sai tehdä reilu viikko sitten. Paikat olivat maksuttomia, ja ne varattiin loppuun nopeasti.

Silmämääräisesti näytti siltä, että lähes kaikki paikan varanneet myös saapuivat paikalle, sillä pöydät olivat täynnä. Paikalla oli niin perheitä, ystäväporukoita kuin rakastuneita pariskuntiakin – ja näytti siltä, että kaikilla oli seuraa, eikä kenenkään tarvinnut syödä yksin.

Suurin osa ruokailijoista saapui paikalle heti kello kuudelta, kun tapahtuma alkoi, ja pysyi paikalla ainakin pari tuntia. Illan yllätyshuipennus oli pöytien ohi kävellyt tuore vihkipari, joka innosti ihmiset osoittamaan heille suosiotaan seisten.

Lapset nauttivat myös järjestysmiesten jakamista Suomi 100 -ilmapalloista.

 

Kommentoi