Juttu

JUTTU | HELI NIEMINEN |

Lounasmenu huippuravintolassa kympillä, illallinen 20-30 eurolla – Tallinn Restaurant Week on herkuttelijan unelma

Tallinnassa vuosittain järjestettävä Tallinn Restaurant Week on hyvän ruuan ystävien suosikkitapahtuma, sillä silloin huippuravintoloihinkin pääsee syömään edullisesti. Tänä vuonna tapahtumassa on mukana muun muassa koko Baltian parhaaksi ravintolaksi arvioitu ravintola NOA, josta saa tapahtuman aikana kolmen ruokalajin illallisen 30 eurolla. Ainakin viime vuonna NOA varattiin loppuun lähestulkoon sekunneissa.

– Tapahtuman ideana on esitellä sitä, miten monipuolinen ravintolakaupunki Tallinna on. Tämä on ihmisille helppo tapa tutustua uusiin ravintolohin tai käydä omassa suosikkipaikassaan normaalia edullisemmin, kertoo tapahtuman järjestäjiin kuuluva Mairit Saluveer.

Tallinn Reastaurant Week järjestetään vuosittain aina samaan aikaan, 1.-7.11.
– Tämä on äärimmäisen tärkeää, sillä silloin ihmiset oppivat ajankohdan, ja se on helppo muistaa, sanoo Saluveer.

– Joskus tapahtuma alkaa tiistaina, joskus sunnuntaina, mutta ei sillä niin väliä. Se on aina seitsenpäiväinen, joten mukana on aina myös yksi viikonloppu.

Tapahtumassa on mukana ravintoloita kahdessa eri hintakategoriassa, ja tarjolla on aina joko usean ruokalajin lounas tai illallinen. Lounasmenun saa joko kympillä tai 15 eurolla, illallisen joko 20 tai 30 eurolla.

Menut ovat tapahtuman aikana huomattavasti edullisempia kuin normaalisti. Kalliiden ravintoloiden kohtalla alennus on luonnollisesti suurempi. Ravintolaviikon menuihin kuuluvat annokset on poimittu ravintoloiden normaalilta listalta.

 

Tänä vuonna tapahtuma järjestetään seitsemättä kertaa ja siinä oli mukana 48 ravintolaa. Tapahtuma on kasvanut vuosi vuodelta, ja se on erittäin suosittu. Kävijöistä suurin osa on paikallisia, mutta tapahtuma kerää väkeä myös Venäjältä, Ruotsista ja Suomesta.

Tänä vuonna tapahtumassa ovat mukana: Alexander Chef’s Table, Balthasar, Bordoo, Chedi, Cru, DOM, Dominic, Enoteca Lucca, Fahle restoran ja Caffe, Gianni, Gloria Veinikelder, Goodwin Steak House, JUUR, Kaks Kokka, Kolm Sibulat, Konrad, Kopli, Korsten Armastus & Hea Toit, La Bottega, La Tabla, Leib Resto ja Aed, Lusikas, Meat Resto & Butchery, Mehed Köögis, MEKK, Mix, Mon Repos, Mon Repos Peakoka korrus, Monaco, MOON, NOA, Paju Villa, Platz, Rae, Ribe, Salt, Sardiinid, Stenhus, Tai Boh, Tchaikovsky, The Able Butcher, TOA /Taste Of Asia, Trofe, Trühvel, Tuljak, Umami Resto, Ö, 7 ÜRTI.

Paikat varataan keskitetystä järjestelmästä ja maksetaan samantien kun ne varataan. Tapahtuman nettisivuilla osoitteessa tallinnrestaurantweek.ee löytyy laskuri, joka kertoo paljonko on aikaa siihen, että tapahtuman liput tulevat myyntiin.

Osa ravintoloista tarjoaa tapahtuman aikana vain illallista, osa sekä illallista että lounasta.

Juttua muokattu 23.10. klo 8.48.

Kommentoi