Juttu

JUTTU | TURUN SANOMAT |

Tallink Siljalle MSC-sertifikaatti – nyt jo katkaravut ja sillituotteet pyydetty vastuullisesti, tarkoitus laajentaa

Tallinkin ja Silja Linen Suomesta lähteville risteilylaivoille on myönnetty ensimmäisenä laivayhtiönä maailmassa MSC:n jäljitettävyyssertifikaatti. Vastuullisesti pyydetyn kalan ja äyriäisten MSC-sertifiointi on jatkoa Tallink Siljan kestävää kehitystä tukevalle työlle. Tallink-konserni on yksi Itämeren alueen suurimmista matkustaja- ja rahtiliikennevarustamoista.

Tallink Siljan Suomesta lähtevälle viidelle risteilylaivalle myönnettiin MSC:n jäljitettävyyssertifikaatti syyskuun alussa. Sertifioidut laivat ovat Silja Serenade, Silja Symphony, Baltic Princess, Galaxy ja Silja Europa. Sertifikaatin piirissä ovat aluksi katkarapu- ja sillituotteet. Näillä laivoilla käytetään vuosittain noin 22 000 kiloa sillejä ja 160 000 kiloa katkarapuja. Sertifioinnin myötä Tallink Siljan asiakkaat voivat varmistua, että ravintoloissa sinisellä MSC-ympäristömerkillä merkityt tuotteet ovat peräisin kestävästä kalakannasta ja että kalastuksessa on käytetty vastuullisia pyyntimenetelmiä.

– Tallink Silja pyrkii noudattamaan kestävän kehityksen periaatteita ja ohjaamaan asiakkaitaan tekemään vastuullisia kalavalintoja. Tarkoituksenamme on saada tulevaisuudessa MSC-sertifikaatti kaikille Itämerellä liikennöiville laivoillemme, kertoo viestintäjohtaja Marika Nöjd Tallink Siljalta.

Tallink Silja haluaa esimerkillään kannustaa kalastusteollisuutta ja muita yrityksiä vastuullisiin toimintatapoihin.
– Kalakantojen kestävyys, valtamerien hyvinvointi ja ruokaturva ovat esimerkiksi YK:n uuden kehitysagendan tärkeimpiä teemoja ja näiden tavoitteiden saavuttamiseksi tarvitsemme yritysten sitoutumista vastuullisesti pyydetyn kalan käyttöön, sanoo MSC:n Suomen edustaja Janne Posti.

Tallink Silja on tehnyt WWF Suomen kanssa yhteistyötä jo yli viidentoista vuoden ajan ja laivojen kalahankinnat on tehty WWF:n Kalaoppaan suositusten perusteella. Kuitenkin MSC:n jäljitettävyyssertifiointi on selvä askel eteenpäin kalahankintojen vastuullisuudessa, sillä se varmistaa tuotteiden jäljitettävyyden aina vastuullisesti toimivaan ja sertifioituun kalastusyritykseen saakka.

–  Globaalisti kalakantojen tilanne on todella huolestuttava ja WWF suositteleekin, että tuontikalojen kohdalla kauppojen ja ravintoloiden tulisi siirtyä MSC-sertifioituihin vaihtoehtoihin. Tallink Siljan toimiminen kalatuotteiden vastuullisuuden pioneerina maailman laiva- ja risteilysektorilla on todella hieno avaus, toteaa WWF Suomen suojeluasiantuntija Matti Ovaska.

Kommentoi