Juttu

JUTTU | HELI NIEMINEN |

Takataskussa pari yllätystä: Nestor´s Back Pocket Korppoossa

Korppoossa, aivan saariston sylissä on paikka, josta saa huipputason ruokaa. Miksi? Paikkaa pyörittävä William Hellgren hörppää kahvikupistaan, katselee pihalla kuopsuttavia kanoja ja kysyy vastakysymyksen. Miksi ei?

– Asiakkaistamme noin puolet tulee ulkomailta. He tutnuvat rakastavan tätä paikkaa, kertoo William Hellgren. Kuvat: TS/Mikael Rydenfelt

Sopivasti pörröinen tukka, kauluspaita, pillifarkut ja nahkaessu. William Hellgren näyttää rock-tähdeltä, mutta on samaan aikaan kokki, timpuri ja hotelliyrittäjä. Hänen valtakuntaansa on Korppoossa sijaitseva Nestor´s Back Pocket, jonka keittiöstä hän vastasi ensimmäistä kertaa viime kesänä.

Ja pian alkoikin kuhina ruokapiireissä – Korppooseen on avattu aivan poikkeuksellinen paikka, joka tarjoilee fine dining -annoksia. Keskellä saaristoa. Moni ajoi paikalle vain nähdäkseen, mistä on kyse. Moni tuli uudelleen.

Koska asiakkaita riitti, aluksi mahdottomalta tuntunut idea olikin mahdollinen. Tänä kesänä William jatkaa keittiössä, ja vastaa myös koko Hotel Nestorin toiminnasta.
– Minusta ruoka on taidetta, annos voi olla kuin maalaus. Tosin se ero ruuassa on verrattuna maalaukseen, että annos pitää saada valmiiksi melko nopeasti!


Hotel Nestorin pihalla tepastelee kanoja. Vain niiden munista syntyy kunnon jäätelöä – kermaista ja herkullisen väristä, William kertoo. Englanniksi, sillä suomi sujuu miehen itsensä mielestä vähän liian kankeasti. Äidinkieli kun on ruotsi.

Mutta ennen kuin päästään maistamaan keittiössä valmistuvia herkkuja, on ihan pakko kysyä: miten 25-vuotias, Tukholmasta kotoisin oleva trendikäs nuori mies päätyy hotelliyrittäjäksi Korppooseen?

– Luulen, että Korppooseen päätyminen on parasta, mitä minulle on tapahtunut, hymyilee William.

Vaikka William vietti Korppoossa kaikki lapsuutensa kesät, hän ei koskaan ajatellut että muuttaisi pysyvästi sinne. Kun ratkaisu asiasta piti tehdä, päätös tuntui vaikealta. Mitä jos tunnen oloni yksinäiseksi, mitä jos tunnen olevani erilainen kuin muut, entä jos en saa ystäviä, William mietti. Mutta silti hän päätti uskaltaa.
– Totta kai joskus on tylsiä päiviä, niin kaikilla on. Mutta en koskaan tunne oloani yksinäiseksi, puuhaa riittää loputtomasti ja täällä on aivan mahtavia ihmisiä. Minulla on täällä ystäviä, jotka ovat minulle kuin omaa perhettä.

 

Nestor´s Back Pocketin konsepti ei ole saaristossa se ihan tyypillisin, mutta toisaalta, kiinnostus ruokamatkailuun nousee koko ajan, ja ihmiset ovat valmiita ajamaan pitempiäkin matkoja kokeakseen jotain erityistä.

Syrjässä olevat, laadukkaat paikat voivat saada kulttimainetta ja jopa Michelin-tähtiä, kuten vaikkapa Pohjoismaiden tunnetuin, suurista keskuksista sivussa oleva ravintola Fäviken Magasinet. Huikean suosion saanut, keittiömestari Magnus Nilssonin pyörittämä pikkuinen ravintola on kääntänyt sijaintinsa edukseen ja muuttunut tavoiteltavaksi, harvinaiseksi helmeksi.

Fävikenin mainitseminen saa hymyn Williamin huulille. Jotain sellaista, vaikka pienemmässä mittakaavassa. Se olisi unelmien täyttymys. Mutta ensin pitää tehdä paljon töitä. Suksee harvemmin syntyy hetkessä.

Back Pocketissa on tarjolla neljän ruokalajin illallinen. Lounaan ja illallisen lisäksi tarjolla on myös aamiaista.
– Yritän käyttää paikallisia tuotteita niin paljon kuin mahdollista. Esimerkiksi aamiaisella tarjolla on paikallisia hilloja, marmeladeja ja leipää. Olen halunnut tuoda aamiaiseen erikoisuuksia, kuten tryffeliöljyllä maustetun omeletin.

Suuria massoja William ei edes tavoittele, sellaiseen ei paikan pikkuinen keittiö eikä henkilökunta edes venyisi.
– Jos meillä on 30 asiakasta päivässä, olen todella tyytyväinen, hän kertoo.

Lue pitempi juttu Nestor´s Back Pocketista Turun Sanomien tuottamasta Saariston makuja -lehdestä, jota on myynnissä lehtipisteissä!

Kommentoi