Juttu

JUTTU | HELI NIEMINEN |

Suuren ruokajuhlan tuntua

Kesäisen lämmin sää helli Turkua perjantaina, kotimaista uutta pottua juhlistavan Neitsytperunafestivaalin avauspäivänä. Sekä Kauppatorilla että Panimoravintola Koulun pihalla liikkui runsaasti väkeä, ja kun jokirantakin täyttyi Kansaivälisten suurmarkkinoiden kojuista, kaupungissa oli suuren ruokajuhlan tuntua.

Nyt seitsemättä kertaa järjestetyn Neitsytperunafestivaalin tähti on kotimainen uusi peruna, ja sitä on tilattu tapahtuman käyttöön yli 500 kiloa. Annoksissa ja kotiinmyytävänä on tarjolla Timo, Jussi ja Solisti -perunaa.
Turun keittiömestarit ovat olleet Neitsytperunafestivaaleilla mukana joka vuosi alusta asti. Pannun äärella iloinen joukko: Kari Turola (vas.), Kari Saari, Sanna Kulmala ja Esa Peuho. Keittiömestareiden annoksen erikoisuus on rakeaksi paistettu kuore.
Neitsytperunafestivaalin aloitti Kokataan torilla -kisa, johon osallistui tänä vuonna seitsemän ravintolaa. Voiton vei ravintola Bowler, ja annoksen valmistivat Touko Tuomasmäki (vas.) ja Rasmus Niittyvaara. Toiseksi tuli Smör, kolmannen sijan jakoivat Tres ja Foija.

 

Neitsytperunafestivaali 16.-17.6. Turussa Panimoravintola Koulun pihalla. Tapahtuma tänään perjantaina klo 22 asti, ja huomenna lauantaina klo 12-22. Mukana on kaikkiaan kahdeksan ravintolaa, jotka myyvät varhaisperunan ympärille rakennettuja annoksiaan. Annoksia myydään ruokalipuilla, jotka maksavat 6 e/kpl.

Lue myös juttu Ruokamatkailukilpailun finalistit valittu: Turusta mukana Neitsytperunafestivaali

 

2 vastausta artikkeliin “Suuren ruokajuhlan tuntua”

  1. Petri Uggeldahl

    Käytiin eilen pariinkin otteeseen. Hieno tunnelma oli panimoravintola Koulun pahalla ja eri keittiöiden annokset makoisiia. Järjestäjien kannalta pitää kyllä ehdottomasti mainita, että jutussa mainittu 6 euron ruokalippu pitää kyllä yksittäin paikkansa, mutta kolme sellaista maksoi 15 €. Systeemi oli kätevä ja vähensi rahan tai -korttien kanssa pelaamista teltoilla. Keittiöväki sai keskittyä ruuan vaalmistukseen ja esillepanoon. Nneitsytperunaherkkuja sai siis parempaan hintaan, kun osti usemman kerrallaan. Vinkiksi lippusten määrää pohtiville totean, että Itselläni meni kuusipilettiä ihan ”kevyestl”. Kiitos Kaffeli!


    • Turun Sanomat

      Kiva kuulla että tapahtuma oli mielestäsi onnistunut! Olen tehnyt lippujen suhteen sellaisen periaatepäätöksen, etten mainitse jokaisen tapahtuman kohdalla ennakkolippuja, paljousalennuksia, mahdollisia tarjouksia tms koska ne ovat välillä melkoinen viidakko ja voivat muuttua sinä aikana kun juttua luetaan ja jaetaan. Jutun yhteydessä kerrotaan tapahtuman peruslippujen hinta. Mukavaa kesää! -Heli


Kommentoi