Juttu

JUTTU | HELI NIEMINEN |

Splizzeria siirtyy – Akseli Herlevin Naughty BRGR rantautuu torin laidalle

Turku on ollut hampurilaisasioissa perinteisesti Hesburgerin kotikenttää. Viime vuosina burgertarjontaan on kuitenkin tullut monipuolisuutta, muun muassa kun Turkuun avattiin Burger King, ja keskustaan ovat rantautuneet burgereihin toimintansa nojaavat, kävelykadun australialainen gastropubi Woolshed ja Forum-korttelin Hello American Diner -ravintola.

Burgerit näyttelevät tärkeää roolia myös useiden uusin ravintoloiden, esimerkiksi Kristiinankadun Aunen ja Teinin yhteydessä toimivan gastropub Löydön ruokalistoilla.
Osa turkulaisista tosin kaipailee edelleen Martinkadulla toimineen, sittemmin suljetun Sloppy Joen burgereita.

 

Nyt burgerkisaan on tulossa mukaan uusi tekijä, kun ensimmäisen Top Chef -ohjelman voittajana tunnetun Akseli Herlevin luotsaama Naughty BRGR sapuu Turkuun. Se tulee sijoittumaan Hansakortteliin Kauppatorin ylälaidalle, samaan tilaan jossa on toiminut Splizzeria.

Remontti tilassa alkaa kesäkuun alussa ja Herlevi toivoo, että ovet saataisiin auki heinäkuun alkupuolella, Ruisrock-viikonlopuksi.
– Olen ihan fiiliksissä tästä tilasta. Sijainti ei voisi olla parempi, Herlevi kehuu.
Naughty BRGR sai alkunsa Top Chef Suomi: Kaksintaistelu -ohjelman jaksosta, jossa huippukokkien tuli valmistaa hampurilainen. Ensin Herlevi kokeili konseptiaan osana katuruokafestivaalia ja kun suosio yllätti, hän päätti perustaa oman hampurilaisravintolan. Ensimmäinen paikka avautui Helsingissä vuonna 2015, Tampereelle avattiin oma toimipiste vuonna 2016. Nyt vuorossa on Turku.

Herlevi lähti alkuun tekemään ”maailman parhaita burgereita”. Kauppa kävi, mutta samaan aikaan mies sai yökaudet vastailla somepalautteeseen.
– Opin, että jokaisella on hyvin henkilökohtainen mielipide siitä, millainen on maailman paras burgeri, Herlevi naurahtaa.

Nyt hän puhuu mieluummin siitä, että haluaa tarjota asiakkaille kansainvälisiä makuja ja uudenlaisia kokemuksia. Herlevi kertoo matkustavansa paljon ja tuovansa vaikutteita eri maista ravintolaansa. Yksi viimeisimmistä reissuista suuntautui Japaniin, joten luvassa on burger, jossa on muun muassa yuzu-majoneesia.

Ravintolan listalla on aina vähintään viisi hampurilaista, ja Herlevi kertoo, että pelkästään Helsingissä myytiin viime vuonna 160 000 burgeria.

Turun Naughty BRGRiin tulee noin sata asiakaspaikkaa ja se tulee työllistämään noin 20 henkilöä.

Splizzeria avautui Turun ydinkeskustassa loppuvuodesta 2014. Nyt ravintola siirtyy Tyksin liepeille. Kuva: TS/Jonny Holmén

Hansakorttelissa aiemmin samassa tilassa aiemmin toiminut Splizzeria siirtyy keskustasta Tyksin lähelle, Kiinamyllynkadulle. Uuden paikan on tarkoitus avautua kesäkuun alussa.
– Meillä on Turussa todella paljon vakioasiakkaita, ja haluamme palvella heitä jatkossakin. Remontin jälkeen pääsemme esittelemään hieman uusittua konseptiamme, ja luvassa on Splizzeria 2.0, kertoo yrityksen toimitusjohtaja Saku Hautala.

 

Juttua muokattu 10.5. klo 13.22., korjattu Kiinamyllynkadun nimen oikeinkirjoitus.

Yksi vastaus artikkeliin “Splizzeria siirtyy – Akseli Herlevin Naughty BRGR rantautuu torin laidalle”

Kommentoi