Juttu

JUTTU | HELI NIEMINEN |

Smör yhdistää perjantaina yllätysmenun kumppaniksi cocktaileja

-Pitäisikö tähän annokseen laittaa lisää suolaa, pohtivat ravintola Smörin keittiömestari Jarno Seppä ja Tampereelta vastikään takaisin Turkuun palannut, Smörissä aloittanut kokki Roni Toivari maistellessaan cocktailien teon maailmanmestari Markus Sillanpään loihtimaa juomaa.

-Vai pitäisikö juomasta vähentää sokeria tai lisätä siihen limeä, miettii Sillanpää.

Ruoka

Ruoka

Ravintola Smörissä toteutetaan tämän viikon perjantaina 10.2. ensimmäistä kertaa illallinen, jossa yhdistetään neljän ruokalajin yllätysmenuun cocktaileja. Vastaavaa ei ole aiemmin toteutettu Smörissä, eikä pahemmin Turussa muuallakaan.

Idea on muhinut Sepän ja Sillanpään mielissä jo pitkään, mutta sopiva hetki toteuttamiselle tuli nyt.

Kaikki menun ruuat on suunniteltu vain tätä iltaa varten. Ne kokattiin etukäteen läpi Smörissä niin, että Sillanpää valmisti samaan aikaan jokaiselle ruualle tarkoitetun juoman. Sitten ruokia ja juomia maistettiin yhdessä ja säädettiin välillä ruokia, välillä juomia, välillä molempia, jotta maut saatiin toimimaan yhteen.

-Olemme työskennelleet Markuksen kanssa paljon yhdessä ja meillä on mutkattomat välit, joten näitä on helppo hieroa, Seppä sanoo.

Ruoka

 

-Moni vierastaa cocktaileja ruuan kanssa, mutta haluamme tehdä yhdistelmää tutummaksi. Juomien alkoholipitoisuudet on säädetty niin, että alkoholia ei tule tässä cocktail-menussa sen enempää kuin viinipaketistakaan tulisi, Sillanpää kertoo.

Sillanpään suunnitteleman cocktail-menun aperitiiviin tulee akvaviittia, alkuruuan kanssa tarjoiltavaan juomaan yhdistetään muun muassa punaista vermuuttia ja tynnyrikypsytettyä giniä. Pääruuan kanssa tarjoiltavassa juomassa maistuvat inkivääri ja rosmariini, ja jälkiruuan kanssa tarjotaan chilillä infuusioitua omenamehua, tyrnipontikkaa ja suolakaramellia.

Sillanpää on läsnä Smörin salissa tulevana perjantaina koko illan ajan, valmistaa drinkkejä ja kertoo niistä.

Kommentoi