Juttu

JUTTU | HELI NIEMINEN |

Sloppy Joe goes Pulp Fiction

Ravintoloitsija Sanna Dahl on ollut tyytyväinen Martinkadulla sijaitsevan ravintolan uuteen tyyliin. – Meillä on tosi vapautunut olo tästä muutoksesta. Työhön on tullut uutta iloa – ei tätä liian vakavasti voi ottaa. Kuvat: TS/Jonny Holmén.

Royale with cheese, Big Kahuna Burger ja Five dollar milkshake – elokuvassa Pulp Fiction on useita unohtumattomia ruuan ympärille rakentuvia kohtauksia.

Tänä vuonna Pulp Fictionin julkaisemisesta tulee kuluneeksi 20 vuotta, ja turkulainen ravintola Sloppy Joe on ottanut elokuvan klassikkoannokset listalleen.
– Elokuva on yhteinen suosikkimme, se oli ensimmäinen elokuva, jonka katsoimme yhdessä seurustelumme alkuaikoina. Sen jälkeen olemme nähneet sen varmasti yli kymmenen kertaa, kertovat ravintoloitsijat Sanna ja Monte Dahl.
Pulp Fiction -teemaviikoille on kehitetty muutakin ohjelmaa, muun muassa tietokilpailu, ja yksityiskohdissa on oltu tarkkoja: Five dollar milkshaken hinta 3,68 euroa, on laskettu niin, että se vastaa täsmälleen viittä dollaria.

Pulp Fiction -elokuvasta tutut Royale with cheese -hampurilainen ja Five dollar milkshake.

Turun Martinkadulla toimiva ravintola on ollut Sloppy Joe -niminen nyt reilut puoli vuotta. Sitä ennen paikassa oli samojen omistajien ranskalaisravintola Le Porc. Ravintolan nimeä ja konseptia vaihdettiin nopealla päätöksellä viime kesänä.
Koko juhannusviikon Sanna Dahl maalasi ravintolan seiniä ja sisusti paikkaa uusiksi, Monte taas suunnitteli uudet listat.
– Ranskalainen ruoka on aika marginaalinen tuote, ja se yhdistettynä ravintolamme sijaintiin oli hankala yhdistelmä. Päätimme, että tehdään jotain ihan muuta, kokeillaan tällaista ehkä paremmin laitakaupungille sopivaa konseptia.

Sloppy Joen linjaus ei ole tex-mex vaan Suomessa vähemmän tunnettu cal-mex, joka yhdistää Kalifornian ja Meksikon ruokakulttuureja. Suuntaus on Monte Dahlille tuttu, sillä hän on kotoisin Yhdysvaltain länsirannikolta.
Ravintolan listalla on paljon hampurilaisia ja tacoja. Esimerkiksi hampurilaissämpylät, -pihvit ja kastikkeet tehdään kaikki itse.
– Meillä on tosi vapautunut olo tästä muutoksesta, ja ravintolan kynnys on nyt todella paljon matalampi kuin aiemmin. Uusi paikkamme on saanut nopeasti kanta-asiakkaita ja lähialueen asukkaat ovat oppineet hyödyntämään myös take away -mahdollisuutta, Dahl iloitsee.

Pulp Fiction viikot Sloppy Joessa (Martinkatu 15) aina 9.3. asti. Ravintola on avoinna tiistaista sunnuntaihin.

Kommentoi