Juttu

JUTTU | HELI NIEMINEN |

Samppanjan myynti tuplaantui Vikingin laivojen ravintoloissa

Risteilymatkustajat ovat viime vuosina löytäneet kuplivat juomat.
– Kuohuviinien myynti on ollut jo pitkään kovassa kasvussa, ja kasvanut kymmeniä prosentteja. Samppanjoiden myyntikin on kasvanut hurjasti – vuosina 2012-2014 se on tuplaantunut, ja luvussa on mukana pelkkä ravintolamyynti, kertoo Viking Linen tiedotuspäällikkö Christa Grönlund.

kuohari

– Aiemmin moni ajatteli, että pitää olla jokin iso juhla, että voi nauttia samppanjaa, mutta nykyisin sillä juhlistetaan monenlaisia asioita. Trendi liittyy myös siihen, että ihmiset ovat kiinnostuneita viineistä ja haluavat juoda hyvän ruuan kanssa hyvää viiniä. Nykyisin yhä useampi valitsee samppanjan myös ruokajuomaksi.

Viking Line on satsannut tänä keväänä kupliviin juomiin ja lanseerannut toukokuuksi Kuplivat viikot. Tarjolla on teemamenu, jonka ovat luoneet yhdessä Master of Wine Essi Avellan ja huippukokki Michael Björklund. Raaka-aineina on muun muassa vastapyydettyä kuhaa ja onnellista porsasta.
– Ihmiset ovat kiinnostuneita ruuan alkuperästä, lähiruuasta ja kotimaisista raaka-aineista. Björklund painottaa valinnoissaan juuri näitä asioita, siksi hän on meille hyvä yhteistyökumppani.
Avellan on valinnut laivoille toukokuuksi myös normaalia laajemman valikoiman kuplivia juomia.
– Keväällä ja kesällä on paljon juhlia, ja meiltä on usein kysytty mahdollisuutta päästä maistamaan tuotteita laseittain. Nyt se onnistuu, ja se varmasti helpottaa ostopäätöksiä, mietti Grönlund.

Asiakkaiden suosikkipaikka ruokailla Punaisilla laivoilla on vuodesta toiseen buffet, ja siellä kestosuosikkeja ovat muun muassa katkaravut ja lihapullat – niiden puuttuminen buffasta olisi pieni katastrofi. Laivoille kuitenkin kehitetään koko ajan myös uusia ravintolakonsepteja. Ne usein pilotoidaan yhdellä laivalla ja seurataan asiakkaiden palautetta, ennen kuin tehdään päätös siitä, toteutetaanko vastaavaa myös muilla laivoilla.
– Ravintoloiden pitää ehdottomasti muuttua ja olla ajassa kiinni, miettii Grönlund.

Kommentoi

TS Hyvinvointi

TS Koti

TS Saaristo