Juttu

JUTTU | HELI NIEMINEN |

Ruudullisia liinoja ja Mutti-tölkkejä: tältä näyttää Kaskizzio

Kaskenmäen päällä on tapahtunut kummia. Ensinnäkin ravintola Kaskiksen ikkunateippauksista on poistettu osa tekstiä ja lisätty tilalle kirjaimia.

Mutta entä tila, joka tavallisesti on melko minimalistinen, vaaleasävyinen ravintolasali – nyt pöytiä peittävät ruudulliset pöytäliinat, ikkunoissa on ruutuverhot, pöydillä palaa kynttilöitä viinipulloissa ja juomalistat on rullattu tyhjiin Mutti-tölkkeihin. Taustalla soivat Laura Pausini ja Eros Ramazzotti.

Koskaan ei olla kuunneltu Eros Ramazzottia niin paljon kuin nyt, naureskelevat Sakari Mäkinen (vas.), Ville Mäkelä ja Tom Kivinen. Kuvat:TS/Riitta Salmi
Koskaan ei olla kuunneltu Eros Ramazzottia niin paljon kuin nyt, naureskelevat Sakari Mäkinen (vas.), Ville Mäkelä ja Tom Kivinen. Kuvat:TS/Riitta Salmi

– Turussa ei ole toteutettu aiemmin tällaista bar-in-bar -pop upia, ja olemme jo pitkään suunnitelleet sellaista. Nyt siihen tuli sopiva tilaisuus kun saimme tämän tilan käyttöömme Kaskiksen joulutauon ajaksi, kertovat idean isät, Bar4:sta pyörittävät Sakari Mäkinen ja Tom Kivinen sekä Beverage Partners Finland Oy:n italialaisten tuotteiden tuotepäällikkö Ville Mäkelä.

– Halusimme tarkoituksella vetää tämän yli ja ottaa mukaan kaikki Italia-kliseet, Mäkinen naurahtaa.
Kaskis ei ole hankkeessa mukana, vaan kaikki tarjottavat juomat ja pienet naposteltavat samoin kuin rekvisiitta on tuotu paikan päälle pop upin ajaksi.

kaskizzio 4

Pop upin teema, Italia, lähti juomien raaka-aineista. Listalta löytyy muun muassa Aperol Spriziä ja Lin Tonicia, jossa perinteiseen Gin Toniciin yhdistyy Limoncello-likööriä.

Erikoisempia tuttavuuksia ovat paistetulla pekonisiivulla koristeltu Parma Sour, jonka raaka-aineena on fat wash bourbon sekä Kaskizzio Mary jota ei tehdä tomaattimehusta vaan Mutti-tomaattimurskasta. Siivilöidystä sellaisesta toki.

18058211 / 20151221 / Kuvaaja: Riitta Salmi / Toimittaja: Heli Nieminen / Aihe: Kaskiksen tilalla toimii joulun ajan cocktail-baari Kaskizzio. Käydään kurkkaamassa / Paikka: / Huomautukset:
Sicilian Sour (ylävas.), The One with Basil, Parma Sour (alavas.) ja House Olive Martini.

– Jotkut näistä jipoista tullaan näkemään myöhemmin Bar4:ssakin. Joitakin ideoita on käytetty siellä joskus aiemmin, Mäkinen sanoo.

kaskizzio 5Juomien kanssa tarjotaan pientä naposteltavaa, jotka on hankittu Turun kauppahallista.

– On tämä meillekin tosi erilaista, kun otamme asiakkaat vastaan, ohjaamme heidät pöytiin ja kyselemme tilauksia. Koko ympäristö ja toimintatapa ovat erilaiset. Tämä on tosi hauskaa, Kivinen summaa.
Jouluaattoa lukuunottamatta Kaskizzio on avoinna 31.12. asti klo 17 – 24.

Uudesta pop up -cocktailbaarista kirjoitti ensimmäisenä Hörppyi ja herkkui -blogi.

Kommentoi

TS Hyvinvointi

TS Koti

TS Saaristo