Juttu

JUTTU | HELI NIEMINEN |

Roots Kitchenin brunssilautanen tarjoaa mahtavan mausteisia makuja

Turun kauppahallin ravintolamaailmassa pian kaksi vuotta toiminut Roots Kitchen on keskittynyt kasvisruokaan ja tarjoaa brunssinsa valmiiksi koottuna lautasena. Vaihtoehtoja on kaksi, iso ja pieni, ja jo pienempi on sitä kokoluokkaa, että silmät pyöristyvät.

Rootsin brunssilautanen on mahtavan mausteinen, maut ovat syviä ja kaikki ruuat toimivat yhteen. Mukana on myös pieni lämminruoka, seitan-curry, herkullinen sekin.

Brunsseja eri puolilla Turkua, 3. linja, Ruissalon kasvitieteellisen puutarhan kahvila, Roots ja Tiirikkala.

Lautasen täydeltä kasvisherkkuja.
Lautasen täydeltä kasvisherkkuja.

Yrittäjä Marjaana Pohjola kertoo, että Rootsin brunssin sisältö vaihtuu viikoittain, mutta sen perusrakenne on sama: mukana on salaattia, erilaisia tahnoja, kuten hummusta, leipää ja ”pyöryköitä”.

– Teemme brunssin samalla fuusiohengellä kuin millä muutenkin valmistamme ruokaa Rootsissa. Välillä brunssissa on enemmän vaikutteita Aasiasta, välillä taas enemmän Välimereltä. Mietimme kuitenkin aina paljon kokonaisuutta ja sitä, että kaikki maut sopivat yhteen.

Tällä kertaa brunssiin kuuluu herkullinen smoothie, joskus sen tilalla voi olla myös tuorepuristettua mehua – ja sitä kuluu helposti kymmenen litraa yhden päivän aikana!

– Brunssimme on aika erilainen kuin muualla. Se on myös lounasmainen, koska se on niin täyttävä, Pohjola miettii.

Koska brunssin saa myös vegaanisena, jälkiruokabrownieita on kaksi – tavallinen ja vegaaninen.

Kakkoskansi

Erityiskehut näille:

 

+ Erilainen, mausteinen, mutta silti raikas brunssi
+ Tofu-hernedippi, hummus ja muut tahnat
+ Tabbouleh-salaatti
+ Kookos- ja soijamaitoihin tehty smoothie

Mahtavat maut – ei mikään tyypillinen brunssi!

Roots Kitchen (Turun kauppahallin ravintolamaailma) brunssi lauantaisin kello 11-15.30.  Iso brunssilautanen 18 e, pieni 12 e. Lastenannoksen saa -20% alennuksella.

Lue myös jutut TIirikkalan, ravintola 3. linjan ja Wanhan Tammen kahvilan brunsseista sekä Mex-Mexin uudesta brunssista – mukana lista jossa kymmenen muunkin turkulaisravintolan brunssit, hinnat ja aikataulut.

Kommentoi

TS Hyvinvointi

TS Koti

TS Saaristo