Juttu

JUTTU | HELI NIEMINEN |

Ravintola Julinia ohjaa ylijäämäruokaa hyväntekeväisyyteen

Ravintola Julinia ja Iiro Toivanen haluavat pienentää hiilijalanjälkeään. Kuva: TS/Karl Ketamo.
Ravintola Julinia ja Iiro Toivanen haluavat pienentää hiilijalanjälkeään. Kuva: TS/Karl Ketamo.

Turkulainen ravintola Julinia on aloittanut yhteistyön Hope – yhdessä & yhteisesti ry/Turku -yhdistyksen kanssa.

Lounaalta ylijäänyttä ruokaa ohjataan päivittäin yhdistyksen kautta valitulle perheelle. Yksi perhe saa ruokaa aina viikon ajan, eli kuukaudessa edun saa vähintään neljä perhettä.

Perheet he hakevat ruuan ravintolasta itse.
– Haluamme pienentää hiilijalanjälkeämme, ja siinä olennaista on hävikin hallinta. Lisäksi haluamme auttaa, sanoo Julinian ravintoloitsija, keittiömestari Iiro Toivanen.

Kun yhteistyökumppania hankkeelle mietittiin, ravintolan asiakkaille järjestettiin aiheesta kysely. Sen perusteella yhteistyökumppaniksi nousi vähävaraisia lapsiperheitä tukeva Hope.

Toivanen ei ole kuullut, että mikään muu ravintola Turun alueella tekisi vastaavaa yhteistyötä. Hankkeen kestoa ei ole etukäteen määritelty.

Yksi vastaus artikkeliin “Ravintola Julinia ohjaa ylijäämäruokaa hyväntekeväisyyteen”

  1. Jari Mäkinen

    Loistavaa!


Kommentoi