Juttu

JUTTU | HELI NIEMINEN |

Ravintola Bruukki liittyy mukaan Food & Funiin – tässä lista tapahtuman kansainvälisistä vieraista

Ruokaan keskittyvä tapahtuma Food & Fun toteutetaan Turussa nyt neljättä kertaa 27.9.-1.10. Tapahtumassa on mukana kaikkiaan 14 turkulaista ravintolaa ja baaria, jotka saavat vajaan viikon ajaksi vieraakseen kansainvälisen keittiömestarin tai baarimestarin, joiden kanssa toteutetaan yhdessä valikoima ruokia ja juomia.

Kaikissa mukana olevissa ravintoloissa toteutetaan tapahtuman aikana illallisia, jotka maksavat jokaisessa ravintolassa saman summan, 52 euroa. Suurin osa illallisista käsittää neljä ruokalajia, mutta osassa ravintoloista illalliseen voi kuulua esimerkiksi jaettavia annoksia tai useita pikkuannoksia.

Tapahtumassa mukana olevissa ravintoloissa on tapahtunut yksi muutos, kun juuri avautunut ravintola Bruukki tulee tapahtumassa ravintola Göranin tilalle. Molemmat ravintolat kuuluvat Voiveljet Oy:n omistukseen ja vaihto tehtiin Voiveljien aloitteesta.

Tänä vuonna Turkuun saapuu keittiömestari- ja baarimestarivieraita muun muassa kaikista Pohjoismaista, Yhdysvalloista, Singaporesta ja Englannista.
Food & Fun -tapahtuman tuottaja Jouni Kuru luonnehtii turkulaisravintoloihin ja -baareihin tulevia vieraita näin:

Ravintola Gustavo

Nahuel Pazos on ollut tuomaroimassa Suomen MasterChefissä ja työskennellyt turkulaisravintola Pinellan keittiömestarina ennen palaamistaan Baskimaahan. Nykyisin hän on mukana kehittämässä baskien ruokakulttuuria Basque Culinary Centerissä.

 

Ravintola Bruukki

Gabriel Melim Andersson on työskennellyt eri puolilla maailmaa, muun muassa ravintola Askassa New Yorkissa ja nyt puolitoista vuotta Upper House Diningissa Göteborgissa.

 

Ravintola Karu Izakaya

Jesse Miller Bar Pilarista valmistaa mielenkiintoista ja rentoa ruokaa aasialaisella twistillä.

 

Ravintola Kuori

Daniel Cochran Jónsson on monipuolinen aasialaisten makujen osaaja Islannista, ja työskentelee Sushi Socialin keittiömestarina Reykjavikissa.

 

Ravintola Pure Hero

Brandon Baltzley on tehnyt pop up -illallisia, kerännyt villiyrttejä, kirjoittanut kirjan ja ollut muusikkona. Hän työskentelee tällä hetkellä Bostonissa, Yhdysvalloissa.

 

Ravintola Suomalainen Pohja

Daniel Ballis on matkustellut paljon ennen asettumistaan Singaporeen. Hän johtaa siellä yhdessä isänsä kanssa perustamaa ravintolaa nimeltään Moosehead.

 

Ravintola Roster Turku

Robin Gill on yksi Lontoon ravintolakentän uusia tähtiä rentojen, innovatiivisten ja mielenkiintoisten ravintoloidensa The Dairy, The Manor sekä Paradise Garage kanssa.

Patrizia Volanti saapuu vierailemaan ravintola Sergio´sissa.

 

Ravintola Sergio´s

Patrizia Volanti arvostaa lähiruokaa ja sesonkiajattelua, ja rakastaa yrttejä ja mausteita. 29-vuotias Volanti työskentelee tällä hetkellä New Yorkissa Antica Pesa -ravintolassa.

 

Ravintola Smör

Sigurdur Laufdal Haraldsson on valittu Islannissa vuoden kokiksi ja vuoden jälkiruokakokiksi, lisäksi hän on ollut Islannin Bocuse d’Or -edustaja vuonna 2013. Nyt hän työskentelee Pohjoismaiden parhaaksi valitussa Geranium-ravintolassa, jolla on kolme Michelin tähteä

 

Baarimestarit

Börs Bar & Cafe

Jani-Pekka Hiltunen on kekseliäs baarimestari ja Vingruppenin Brand Ambassador. Hän on vieraillut Turussa Food & Funissa myös aiemmin.

 

The Cow

Jørgen Dons on Norjan parhaaksi valitun RAUS-baarin baarimestari.

 

Fontti

Jan Warren on Brooklyn Ginin brand ambassador ja työskennellyt aiemmin  New Yorkissa Dutch Kills, Pegu Club ja Fresh Kills -ravintoloissa.

 

Marina Palace Bar & Lounge

Leo Olafsson on perustanut Icebreakers of Mixology -nimisen ryhmän, joka järjestää tapahtumia ja kehittää cocktail-kulttuuria Islannissa ja kansainvälisesti. Hän työskentelee paraikaa Kööpenhaminassa.

 

Roster Turku

Megan Barnes johtaa Espita Mezcaleria -nimistä baaria Washington DCssä.

 

Tiirikkala

Tiirikkalan vieras vahvistuu pian.

Lisätietoja kansainvälisistä vieraista löytyy Food & Fun -tapahtuman nettisivuilta, ja varaukset illallisille tehdään myös sieltä.

Kommentoi