Juttu

JUTTU | HELI NIEMINEN |

Ravintola 3. linja aloittaa teemabrunssit sunnuntaisin

Aurinkoisena lauantaiaamuna Turun satamassa sijaitsevan Ravintola 3. linjan ulkopuolella on jo kunnon jono.

Brunssi alkaa lauantaisin kello yhdeltätoista, mutta ensimmäiset ovat tulleet paikalle jo kello 10.30. Varauksiakin on tuntuva määrä, mutta tällä kertaa tupa ei ole buukattu aivan täyteen. Usein on niinkin.

Satamassa liki puolitoista vuotta toiminut 3. linja aloitti brunssit viime syksynä, ja sana niistä on kiirinyt turkulaisten keskuudessa. Ei suotta, sillä vastassa on melkoisen päräyttävä näky. Tarjolla on nimittäin useita pitkiä pöytä täpötäynnä ruokaa – melkein sataa eri lajia.

Kaikki ruokalajit on nimetty ja niissä on myös erikoisruokavalioiden merkinnät.
Kaikki ruokalajit on nimetty ja niissä on myös erikoisruokavalioiden merkinnät.
Brunsseja eri puolilla Turkua, 3. linja, Ruissalon kasvitieteellisen puutarhan kahvila, Roots ja Tiirikkala.
Söpö alkoholiton booli.

On salaatteja, on lämpimiä ruokia, erillinen leipäpöytä jossa on myös pikkuisia jugurttiannoksia sekä vielä jälkiruokapöytä täynnä juustoja, hedelmiä ja erilaisia pikkumakeita. Nopeasti käy selväksi, että ruuat on tehty taidolla ja ajatuksella – kaikki on todella hyvää.

Iso plussa tälle brunssille siitä, että jokainen ruokalajin yhteydessä on sen nimi ja merkintä sopivuudesta erikoisruokavalioihin. Usein ruoka-allergikko joutuu brunsseilla jatkuvasti kyselemään kunkin kulhon sisältöä.

3. linja jatkaa brunssejaan läpi kesän, ja yrittäjät Lotta Koskinen ja Rasmus Niittyvaara kertovat, että 12.6. alkaen brunsseja on tarjolla myös sunnuntaisin – silloin ravintolaan katetaan teemabrunsseja. Ensimmäisenä vuorossa on Amerikka-teema, ja tarkoitus on muun muassa grillata ravintolan terassilla.

Tyrnimehu- ja kookosmaitopohjaisia "shotteja".
Tyrnimehu- ja kookosmaitopohjaisia ”shotteja”.
Brunsseja eri puolilla Turkua, 3. linja, Ruissalon kasvitieteellisen puutarhan kahvila, Roots ja Tiirikkala.
Vaahtokarkkeja ja raparperi-pannacottaa.

Erityiskehut näille:

 
+ Kaikki ruuat nimetty
+ Kekseliäät salaatit
+ Kotitekoiset leivät
+ Mahtava jälkiruokapöytä

Kaikkiaan erinomainen hinta-laatu -suhde!

 

Ravintola 3. linja, Linnankatu 88, brunssi lauantaisin klo 11-15. Aikuiset 17 e, lapset 1 euro per ikävuosi.  Teemabrunssit alkaen 12.6., hinta 22 euroa, lapset 1,5 e/ikävuosi.

Lue myös jutut TIirikkalanRoots Kitchenin ja Wanhan Tammen kahvilan brunsseista sekä Mex-Mexin uudesta brunssista – mukana lista jossa kymmenen muunkin turkulaisravintolan brunssit, hinnat ja aikataulut.

Kommentoi